KÜSAD’IN HEDEFİ BU DEFA AİZANOİ’Yİ TANITMAK

384

“Kuruluşun Beşiği Domaniç”,“Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projeleri ile adından söz ettiren KÜSAD, bu defa da Aizanoi Antik Kentin tanıtımı için kolları sıvadı. KÜSAD üyesi sanatçıların kendi ekollerinde özgün çalışmalar yapacağını belirten KÜSAD Başkanı Ressam Bayram Yıldız, Kütahya’nın tanıtımının kendileri için önemini ifade etti. 

Kütahya da başarılı tanıtım çalışmaları ile bilinen Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) sosyal sorumluluk projeleri; “Kuruluşun Beşiği Domaniç” ile 100 yılda “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projelerini gerçekleştirdi.

İKİ PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI

27 sanatçı tarafından üretilen 74 eserin 12 il ve ilçe merkezinde sergilendiği Domaniç Projesinde eserler Domaniç Belediyesi’nin uygun gördüğü mekânlarda sürekli sergilemek üzere KÜSAD tarafından Domaniç Belediyesine hibe edildi. 46 sanatçının ürettiği 88 eserin 12 il ve ilçe merkezinde sergilendiği Dumlupınar Projesi ile ilk defa Dumlupınar’ın, bir sivil toplum kurumu tarafından Kütahya dışında tanıtımı yapıldı. Dumlupınar ve 30 Ağustos meydan muharebeleri hakkındaki eserler yine Dumlupınar Belediyesine hibe edilerek yapım aşamasında olan Dumlupınar Diorama merkezi giriş salonunda sergilenebileceği yetkililerce ifade edildi.

“Kuruluşun Beşiği Domaniç” ve “Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projelerini tamamladıklarını belirten KÜSAD Başkanı Ressam Bayram Yıldız, büyük katkılarından ötürü Vali Ali Çelik’e, Belediye Başkanı Prof.Dr .Alim Işık’a Dumlupınar Kaymakamı Bilal Basrı ya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak’a Dumlupınar Belediye Başkan Şemsettin Akağaç’a ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal’a sonsuz teşekkürlerini sundu.

‘BEŞ BÜYÜK ŞEHİRDE SERGİLENECEK’

Bundan sonraki projeleri hakkında da bilgi veren Bayram Yıldız, “Ülke ve Dünya gündeminde geniş yer alan Sayın Valimizin de emekler verdiği tam Anadolu’nun ortasında Çavdarhisar ilçemizde bulunan yüzyıllarca çok iyi korunmuş ülkemizin ikinci Efesi olarak bilinen antik kentimiz Aizanoi’dir. Bu antik kentimiz KÜSAD üyesi sanatçılar tarafından kendi ekollerinde özgün çalışmalarla beş büyük şehrimizde ve beş tarihi sit bölgelerinde sergilenerek gerekli tanıtımları yapılacaktır. Bu sosyal sorumluluk projesi KÜSAD Yüksek İzleme ve Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Faik Yaylak tarafından yazılımı yapılmış ve uygulama safhasına geçilerek üretilen eserler tamamlanma aşamasına gelmiştir.” Dedi.

‘KÜTAHYA’YI TANITMAK

VİCDANI SORUMLULUĞUMUZ’

Projenin uygulanması ve hayata geçirilmesi için Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz ve Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer ile bir araya geldiklerini dile getiren Yıldız, “Projemizi anlattık, bilgi alışverişinde bulunduk. Prof.Dr.Faik Yaylak Yönetim Kurulu Üyesi Binnur Pektaş, Mehmet Emin Oğuz ve Kurucu Başkan İnayet Yıldız da bu verimli toplantıda hazır bulundular. Bizler KÜSAD üyesi Sanatçılar olarak Kütahyamız için değil taşın altına elimizi gövdemizi koymaya hazırız. Bu topraklarda yetişmiş KÜSAD sanatçıları olarak; Kültürümüzü, Sanatımızı, Tarihimizi ve diğer değerlerimizde tanıtmak bizleri için Tarihi ve vicdanı bir sorumluluktur dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *