‘ANAYASAL DEMOKRASİNİN DÖRDÜNCÜ GÜCÜ BASIN İYİ Kİ VAR’

314

Anayasal demokrasilerde yasama yürütme yargı tanımlanırken basının dördüncü güç olarak ortaya çıktığına değinen Vali Çelik, gazetecilerin görevi olan yanlış ve eksik olanın bilirliğini ve görünürlüğünü ortaya çıkarmanın çok değerli bir mekanizma olduğuna vurgu yaptı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Programa; Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, gazeteciler, TV ve ajans temsilcileri ile radyo programcıları katıldı.

10 Ocak’ın aynı zamanda İdareciler Günü olarak kutlandığını ifade eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, sözlerine Vali Ali Çelik’i kutlayarak başladı. Vali Ali Çelik’in basın mensuplarına her anlamda yardımcı olduğunu ifade eden Erkan Sağlam, geçtiğimiz günlerde kendisinin desteği ile konfederasyon başkanlarını Kütahya’da ağırladıklarını hatırlattı. Konfederasyona üye olan tüm başkanların Kütahya’da program için teşekkürlerini ilettiğini dile getiren Sağlam, basın mensuplarının meslek hayatı içerisinde gerçekleştirmek istedikleri projeler için Kütahya Gazeteciler Cemiyeti olarak desteğe hazır olduklarını da belirtti.

PROJELER DEVAM EDECEK

Şu anda ilçeler dahil Kütahya’da yayınlanan tüm gazetelerin dijital ekranda okuyucusuyla buluştuğuna dikkat çeken Sağlam, Kütahya’da vatandaşların gazete okuma alışkanlığı elde etmesi için projelerini  önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklarını vurguladı.

Tüm Kütahya’dan gazetecilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Kütahya’daki çalışma hayatı içinde 2 buçuk yılı doldurduk. Sizinle birebir temas etme, sizleri dinleme Kütahya’yı öğrenme ve görüş alışverişinde bulunma şansı benim için değerli.” Dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihine değinen Vali Çelik, “Böyle günleri kutlamanın temel espri farkındalığı ve dayanışmayı artırmak.” Dedi. Yerel basının sorunlarına da değinen Vali Çelik, “Hepimiz bir yaşam mücadelesi içindeyiz. Sorunlar da mücadele de bitmiyor. Bu sorunlarla yasal demokratik yollarla başa çıkmak için “Nongovernmental Organization” olarak anılan oluşumlar var. Bazen sorunların çözümü için cevabı bilmek yetmiyor zamanı beklemek gerekiyor. Ben İyi olanın peşinde kaşarsak o zamanın da geleceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

‘SORUNLARI İLETMEK BOYNUMUZUN BORCU’

Gazetecilerin birlikteliğinin sorunların çözüm noktası olacağını dile getiren Vali Çelik, “Çünkü toplumsal sorunları taşıyan insanların amaçlarına bir şekilde ulaştığına şahitlik ediyoruz. Biz bu sorunların çözümü için elimizden gelen desteği yaparız. İletilmesi konusunda gücümüzün bilgimizin yettiği her aşamada bu sorunları iletmek boynumuzun borcu.” Dedi.

Anayasal demokrasilerde yasama yürütme yargı tanımlanırken basının dördüncü güç olarak ortaya çıktığına değinen Vali Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü yanlış ve eksik olanın bilirliğini ve görünürlüğünü sizler ortaya çıkarmazsanız herkes kendisi yaptığı işin çok doğru olduğuna inanarak kısır döngü içine girer. O yüzden iyi ki varsınız. Çünkü devletin ya da diğer kurumların iyilik ya da kötülüğünü gösterecek bir mekanizma bizim için çok değerli. Ben ebediyete irtihal etmiş gazetecileri rahmetle anıyorum. İyiliklerin sizinle olacağı bir meslek hayatı diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *