ULUSAL AİZANOİ SERAMİK VE ÇİNİ TASARIM YARIŞMASI İLK KEZ DÜZENLENECEK

485

Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi kapsamında Yılmazlar Konağı’nı ziyaret Vali Çelik, Çini ve Çark Sanatçısı Mustafa Dumanlar’ın dersine katıldı. Gençler ve ustaları buluşturan projenin önemine değinen Doç. Dr.Pınar Yazkaç, proje kapsamında ‘1.Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’ düzenleyeceklerini dile getirdi.

VALİ ÇELİK’TEN ZİYARET

Kütahya Valisi Ali Çelik ve Vali Yardımcısı Buğra Karadağ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulunun uhdesine verilen Proje Konağı’ndaki kültür ve sanat eğitim çalışmalarını inceledi.

Vali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ  DPÜ Rektörü Prof.Dr.Kazım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahmurat Arık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara Projede görev alan akademisyenler ve girişimci öğrencilerin çalışmalarını eserlerini yakından inceledi.  Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Dr.Öğr.Üyesi.Hale Yıldızay ve Öğr.Gör.Sezin Kara çalışmalar hakkında bildiler verdi.

YILLARIN USTASINDAN

YARININ USTALARINA

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi unvanı için aday Kütahyalı Çark ve Çini Üstadı Mustafa Dumanlar ziyarette çark gösterisi yaparak usta çırak ilişkisi içinde öğrencilere geleneksel Kütahya çark sanatını öğretmek ve yaşatmak için verilen çabayı gözler önüne serdi.

Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr.Pınar Yazkaç, projenin kapsam ve amaçları hakkında detaylı bilgi verdi. Yazkaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı” kapsamında Telif Hakları Genel Müdürlüğünün desteklediği; DPÜ Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler” adlı proje kapsamında bu yıl ilk kez ‘1.Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’ düzenleyeceklerini dile getirdi.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Yılmazlar Konağı’nda usta sanatçılarla genç öğrencileri buluşturarak  geleneksel sanatları usta çırak düsturuyla öğretmenin önemine dikkat çeken Yazkaç, yaşayan usta sanatkarlardan yararlanmak amacıyla konakta eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *