29’UNCU TIR YOLA ÇIKTI

341

Kütahya Belediyesi tarafından depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen yardım seferberliğinde 28.ve 29.yardım tırları yola çıktı.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve beraberinde 10 ilimizi daha etkileyen deprem felaketinde depremzedeler için tüm imkanlarıyla seferber olmaya devam ediyor.

Kütahya Belediyesi Deprem Bölgesi Yardım Kampanyasıyla, deprem bölgelerindeki vatandaşlar için Kütahya halkı ile birlikte elinden gelen her türlü desteği sağlıyor.

Belediyenin giriş katında oluşturulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda, 400’e yakın belediye personel ile birçok gönüllü vatandaşın katılımıyla ulaştırılan yardımların düzenli şekilde ayrıştırarak kolileme çalışmalarını sürdürülüyor.

DEPREMZEDELER KONAKLAYACAK

Depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlanan yardım kolileri, toplamda 29 tırı doldurularak AFAD koordinasyonunda afet bölgelerine ulaştırıldı. Ayrıca afet bölgelerine gönderilen Kütahya Belediyesi Ulaşım Destek Otobüsleri ile deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan teknik personel ve gönüllüler bölgeye ulaştırıldı. Diğer taraftan afet bölgesinden gelen talepler doğrultusunda Kütahya’ya gelmek isteyen vatandaşları şehrimize getirerek ihtiyaçlarını gideriyor. Bu doğrultuda belediye müsteciri olan Ilıca Harlek Otel’de 1 ay süre ile depremzedelerin ücretsiz konaklamasını sağlanacak.

‘VATANDAŞIN DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ’

Kütahya Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Tüm imkanlarımızı seferber ederek zorlu süreci atlatmaya çalıştığımız şu günlerde vatandaşlarımızın desteğini büyük ölçüde hissediyor, Kütahyalı hemşehrilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

Deprem bölgesine yardımda bulunmak ve yardımlarını sürdürmek isteyen hemşehrilerimiz, belediyemizin resmi sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden güncel ihtiyaç listesini takip ederek katkı sağlayabilirler.” Denildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *