DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI ERTELENECEK

439

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacağını duyuran DPÜ’den yapılan açıklamada Mezuniyet Sınavlarının ise daha önce planlandığı gibi yüz yüze yapılacağını belirtildi. Sınavlarda depremden etkilenen öğrencilere ise kolaylık sağlanacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından öğrencilerine Bahar Yarıyılı’nın nasıl tamamlanacağına dair açıklamalarda bulundu.

BAHAR YARILI UZAKTAN TAMAMLANACAK

Açıklamada Yükseköğretim Kurulu tarafından Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verildiği açıklandı.

DPÜ bahar yarıyılı eğitim öğretim süreçleriyle ilgili, “Eğitim-Öğretim Akademik Takvimi” ve “Eğitim Öğretimin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Esasları” çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanması sonrasında gerekli bilgilendirme duyurusu Üniversitemiz internet sitesinde yayımlanacaktır” ifadelerine yer verilen açıklamada Güz Yarıyılı sonu Azami Süre Ek 2. Sınavları ve Mezuniyet Sınavlarına hakkında da bilgi verildi.

2022-2023 eğitim öğretim yılı genel akademik takvimi güz yarıyılı sonu Azami Süre Ek 2. Sınavları (15-17 Şubat 2023) ile Mezuniyet Sınavlarında (24 Şubat 2023) herhangi bir değişiklik yapılmayacağı sınavların daha önce planlandığı gibi yüz yüze yapılacağı vurgulandı. 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK

DPÜ Yönetimi, depremden etkilenen öğrenciler için de kolaylık sağladı. Açıklamada, “Deprem afetinden etkilenen; a) 2547 Sayılı Kanun’un 44’üncü maddesinin (c) fıkrası kapsamında azami süresi 2022- 2023 güz yarıyılı sonunda sona eren ve azami süre ek sınav hakkı bulunan öğrencilerin söz konusu sınav haklarının 2022-2023 bahar yarıyılı sonunda yapılacak olan azami süre ek sınavlarından yararlanabileceklerdir. b) 2022- 2023 güz yarıyılı sonunda mezuniyet sınav hakkı bulunan ve sınav hakkından yararlanamayan öğrenciler, sonraki yarıyıl sonlarında yapılacak olan mezuniyet sınavlarından yararlanabileceklerdir” denildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *