TOPLU DEFİN YAPMADIK

409

Kütahya Domaniç İlçe Müftülüğü’nde İmam Hatip Hafız Şahin Cansever, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremden sonra en ağır yara alan illerden biri olan Hatay’da görev aldı. Şahin Cansever “Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi tek tek kefenleyip gül sularıyla defnettik. Namazlarımızı kıldık. Toplu defin yapmadık” ifadelerini kullandı.

ONLARLA BİRLİKTE GÖZYAŞI DÖKTÜK

Hatay Kırıkhan’da gönüllü olarak görev aldığını dile getiren Kütahya Domaniç İlçe Müftülüğünde İmam Hatip Hafız Şahin Cansever, 81 ilin Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ile birlikte cenaze hizmetlerinde bulunduklarını aktardı. Bütün depremzedelere ve yakınlarını kaybedenlere manevi desteklerinin sonsuz olduğunu aktaran Cansever “Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin aileleriyle birlikte üzüldük. Onlarla birlikte gözyaşı döktük” dedi.

HER ŞEY USULÜNE UYGUN YAPILDI

Cansever defin işlemlerin dine uygun yapıldığını hiçbir işlemin eksik bırakılmadığının altını çizerek  “Bize gelen cenazelere tek tek teyemmüm aldırdık, kefenledik ve namazlarını kıldırdık. Toplu hiçbir şey yapmadık. Hepsini son yolculuğunda özenle gül sularıyla defnettik. Her kabrin başın Kur’an-ı Kerim okuduk. Her birinin kabrinde ayrı ayrı dua ederek telkin verdik. Her şey dinimizin gerektirdiği usullere uygun gerçekleştirildi. Ailelerine başsağlığı diledik. Alilerimizle beraber ağladık” şeklinde konuştu.

DEFİN İÇİN EKSİK MALZEME

SÖZ KONUSU DEĞİL

Sosyal medyada yalan haberlerin yayıldığını söyleyen Cansever gördüğümüz sosyal medya içeriklerine de inanmamak gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Cansever, defin malzemelerinde de eksik söz konusu olmadığınınım altını çizdi. Bu süreçte çok fazla dezanformasyon oluştuğuna vurgu yapan Cansever sözlerine söyle son verdi: “Sosyal medyadan gördüğünüz dezanformasyonlara inanmayın. Defin işlemleri için her türlü malzememiz yeterlidir. Soğuktan parmaklarımızı hissetmediğimiz zamanlar oldu. Battaniyesiz uyuduğumuz günler oldu. Bizler Allah rızası için vefat eden kardeşlerimize son görevimizi ifa ettik. Bu konuda içimiz son derece rahat.” FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *