BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

328

Bir deprem ülkesi olan Türkiye, son günlerde bu gerçekle sık sık yüzleşmeye devam ediyor. Bölgede yüzlerce deprem meydana gelirken, yaşanan her deprem korku dolu anlara neden oluyor. Son olarak Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 şiddetindeki iki depremi Kütahya’dan bölgeye giden birçok kişi de hissetti

DEPREM PANİĞİ BİR KEZ DAHA YAŞANDI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremin ardından tüm Türkiye depremden büyük bir yıkımın yaşandığı 10 ilin yaralarını sarmaya çalışırken Pazartesi akşamı bölgeden bir sarsıntı haber daha geldi. Hatay, 3 dakika arayla iki büyük depremle sarsıldı. Defne İlçesi merkezli 6.4 ve Samandağ ilçesi merkezli 5.8 şiddetindeki iki deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin acısını günlerdir yüreklerinde hisseden vatandaşlar bir kez daha paniği yaşadı. İlk depremde en büyük hasarı alan şehirlerden biri olan Hatay merkezli 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki deprem sadece bölgeyi değil tüm Türkiye’yi korkuttu.

VALİ ÇELİK VE BAŞKAN IŞIK BÖLGEDEYDİ

Çok sayıda kamu görevlisi ve gönüllü vatandaşın bölgede görevli olması sebebiyle Türkiye’nin birçok şehrinden insanlar, yakınları için endişelendi. Kütahyalılarda, hem günlerdir zor şartlar altında yaşayan vatandaşlar, hem de bölgedeki yardım faaliyetlerinde görevli sevdikleri için korktu. Deprem sırasında bölgede bulunan Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MADENCİLERİN DURUMU İYİ

Tunçbilek GLİ madencileri olarak Domaniç’den Hatay’a giden Kemal Ay, Ünal Koca, Fatih Durak ve Fatih Ayaz da depreme yakalandı. Enkaz çalışmaları için bölgede bulunan madencilerin durumlarının iyi olduğu açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Merkezli depremlerde can kaybının 6’ya, yaralı sayısının 294’e yükseldiğini ve 18 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bin vatandaş yaralı olarak kurtarılmıştı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *