GEZİCİ KÜTÜPHANE HATAY’A GİDİYOR

289

Kütahyalıların destekleriyle kitap, çocuklar için oyuncak ve psikososyal destek sağlayacak materyallerle donatılan Ahmet Yakupoğlu Gezici Halk Kütüphanesi, Hatay’da vatandaşların yaralarına merhem olacak

Ahmet Yakupoğlu Gezici Halk Kütüphanesi, Kütahya Valiliği Önünden depremin yıkıcı etkilerinin en fazla hissedildiği illerden biri olan Hatay’a uğurlandı.

Depremin bütün yurdumuzu, aziz milletimizin necip evlatlarını derinden sarstığını ifade eden Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal,  deprem felaketinden sonra yaraları sarmak, acıları dindirmek A’dan Z’ye varıncaya kadar bütün dertlere derman olmak adına “Bize gayret yakışır, merhamet Allah’ındır; Hükm-i âtî ne fakîrin, ne şehin-şâhındır; diyerek seferber olunduğunu belirtti.

KÜTAHYALILARIN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Deprem anından bugüne gelinceye kadar Kütahya’dan sayılarla telaffuz edilemeyecek her türlü yardımın rahmet olarak o bölgelere yağdığını ifade eden Ünal, bu vesileyle destek olan, katkı sunan, dua buyuran bütün Kütahyalılara teşekkür etti.

Ünal, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de var olacak destanlar yazan aziz milletin necip evlatlarına, özellikle kaliteli eğitim, nitelikli insan ve aydınlık geleceğin teminat çocuklara milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerler noktasında destek olmak katkı sunma hedefinde olduklarını belirtti.

‘KİTAP OYUNCAKLAR VE MATERYALLERLE DONATTIK’

Bu hedef doğrultusunda karınca karacında hizmet sunmak istediklerini vurgulayan Ünal,  “Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayınlar Müdürlüğümüzün bünyesinde bulunan İl Kültür Müdürlüğümüz İl Halk Kütüphanemiz, Ahmet Yakupoğlu Gezici Kütüphanesini hemşerilerimizin çok değerli katkıları destekleri yardımlarıyla donattık ve birazdan ilimizden Hatay’a yolcu edeceğiz. Allah yollarını açık etsin.” Dedi. Gezici kütüphanenin sadece kütüphane olmak dışında; çocuklara hitap eden oyuncaklar, boyama kitapları, psikososyal destek sağlayacak materyallerle donatıldığını vurgulayan Ünal, maksatlarının hâsıl olması dileğiyle katkı sunan herkese, destekleri ile kendilerini yalnız bırakmayan Kütahya Valiliğine, bölgede görevli Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Vekili Mustafa Güney’e teşekkürlerini sundu.

‘YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ’

Kitap, oyuncak bağışında bulunarak katkı sağlayan herkese teşekkür eden Vali Vekili Mustafa Güney,   “Bağışları, yardımları bekliyoruz. Şu an ilimizde 7 bine yakın depremzede vatandaşlarımız var onlara da katkılarını bekliyoruz. Emek veren herkese Kütahya halkına teşekkür ediyor, arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Ahmet Yakupoğlu Gezici Halk Kütüphanesi, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın ettirdiği duanın ardından yola çıktı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *