‘KÖTÜ GÜNDE SİYASİ ÇIKAR GÜDÜLMEZ’

264

Türkiye Değişim Partisinin siyaset anlayışında devletin ve milletin kötü günlerinde siyaset çıkarları gütmenin olmadığına vurgu yapan Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, parti olarak yardımları ile devletin yanında olduklarını belirtti.

Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, bir basın açıklamasında bulundu.

Ülkemizi derinden etkileyen ve milyonlarca insanı direkt olarak etkileyen deprem ile sarsıldığımızı ifade eden Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, “11 şehrimizi ve 13 milyon insanımızın hayatını değiştiren bu yüzyılın afeti sonrasında herkes gibi bizlerde elimizden gelenin en iyisini yapmak için elimizi taşın altına koyduk. Parti olarak bireysel yardımlar yapmaktansa devletimizin ilgili birimleri ile irtibata geçerek yardım konularında devletimizin yanında olmayı tercih ettik ve bundan dolayı da son derece gururluyuz.” Şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Afet ve savaş gibi olağan üstü durumlarda bizlerin üzerine düşenin devletin ve milletin yanında olmak olduğunu vurgulayan Hizarcıoğlu Karaman, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye’nin alışık olmadığı bir siyaseti benimsediğimizi her yerde korkusuzca belirtiyorduk. Bizim siyaset anlayışımızda devletimizin ve milletimizin kötü günlerinde siyaset çıkarları güdülmez. Bizler iktidar partisi ile devlet sıfatlarını birbirinden ayırarak, devletimizin yanında durarak milletimizin yaralarının sarılmasına bir an önce yardımcı olmayı vazife edindik. Partimiz olarak il il, ya da bölge bölge yardımlar toplayarak, yardım olayını bireysele indirmedik. Devletimizin ilgili kurumları ile irtibata geçerek yardımlarımızı oraya yaptık. Bunun doğrusunun bu olduğu konusunda parti olarak hem fikiriz ve devletimizin yanında durduğumuz içinde gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘STATLAR SİYASET YERİ DEĞİL’

Son günlerde statlarda ya da sanatsal gösterilerde hükümete olan tepkileri kaygı ile takip ettiğini dile getiren Hizarcıoğlu Karaman, “Bir siyasetçi olarak ben siyasetin sadece siyasi arenalarda yapılması gerektiğini ve bu tepkilerin halkı ayrıştıran bir olaylar bütününe dönmesinden korkuyorum. Yüzyılın felaketini yaşayan ülkemizde mutlaka tepkiler ya da eksik görünen olaylara karşı fikirler olabilir ama bunlara tepki gösterilecek olan zaman şuan değil. Tribünlerin ya da sokakların önceki yıllardaki gibi karışması ya da ortamın gerilmesi ülkemize hiçbir şey kazandırmaz. Devlet Yok imajı yaratmak iktidara değil devletimizin birlik ve bütünlüğüne zarardan başka hiçbir şey kazandırmaz.” Dedi. Bu konu üzerinde tüm siyasi partilerin üzerine düşeni yapmasını ve tepki için sandığın gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Hizarcıoğlu Karaman, bu zor günlerden tüm vatandaşların ve devletin el ele vermesi ile ancak kurtulup ve yaraları sarabileceğimizi vurguladı.

‘DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI’

Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının kurulması gerektiğinin altını çizen Hizarcıoğlu Karaman, “Bu bakanlığın bir an önce kurulması ve sabit bir kadro ile siyasetten uzak tutularak bu afet ve bundan sonraki olabilecek afetler için hazırlanması gerekmektedir. Yardım konularını kendilerine görev edinen STK’lar ile bu bakanlığımız dirsek teması ile çalışıp afetlerde en kısa süre de sahaya inerek profesyonel olarak olaya el atmalı ve eksiklikler giderilmelidir. Şuan da Türkiye’mizdeki en önemli ihtiyaç bu bakanlığın bir an önce kurulmasıdır. Siyasi çıkarlardan uzak tutulan bu bakanlık ülkemizin en önemli bakanlığı olacaktır. Hemen hemen her köşemizden fay hattının geçtiği erozyonların veya hatta sellerin hemen hemen her sene yaşandığı ülkemizde bu bakanlığın şu ana kadar kurulmamış olması da üzücüdür.” İfadelerini kullandı.

‘TARIM ARAZİLERİ İMARA KAPANMALI’

Son yıllarda inanılmaz bir inşaat çılgınlığı yaşandığına değinen Hizarcıoğlu Karaman, “Her alanda kontrol mekanizmasının az olduğu ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan bu kontrol eksikliğinin faturasını maalesef 6 Şubat günü acı bir tecrübe ile gördük. Tarım alanlarından uzak durmamız gerektiğinin ve zemin kontrolü yapılmayan alanlarda inşaat yapılmaması gerektiğini bu acı tecrübe ile bir daha idrak ettik” Şeklinde konuştu. Ülkemizde tarımın her geçen gün kan kaybetmesine inşaat sektörünün vaat ettiği paraların da girmesi ile kötü olaya davetiye çıkartıldığına değinen Hizarcıoğlu Karaman, bir an önce tarım arazilerinin belirlenerek imara kapatılması ve güçlü binalar için kontrol seviyenin üst düzeye çıkarılması gerektiğini belirtti.

‘DEVLETİN İTİBARINI AZALTMAK BİZE YAKIŞMAZ’

Yüzyıllardır devlet kurma ve devlet yönetme konusunda dünyada örneği bulunmayan Türk Milletinin bu durumdan da devleti ile el ele çıkacağını belirten Hizarcıoğlu Karaman, şu ifadeleri kullandı: “Burada en önemli olan şey biraz önce de belirttiğim gibi devlet yok ya da yetersiz gibi kelimeler bizlere yakışmaz. Bu afet sonrası tepkili olan vatandaşlarımızın oylarını alabilmek için devletin itibarını azaltmak ya da yok saymak bizlere yakışmaz. Buradan hem vatandaşlarımızı hem de tüm siyasi partileri bu büyük afet üzerinden siyaset yapmamaya ve hep beraber birlik olamaya çağırıyorum. Konunun uzmanı olan profesörlerimizi meclise çağırarak bu dönemin nasıl atlatılacağı ve bundan sonraki dönemlerde ne yapılması gerektiği tüm meclis tarafından dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Vatan topraklarında 7 düvel askerinin gezdiği günlerde bile bıkmadan görevini icra eden Gazi Meclisimiz bu konunun da üstesinden tabii ki de gelecektir. Yeter ki siyasi görüşleri bir kenara bırakmalı ve Türk Milleti gözüyle konuları ele almayı başaralım.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *