İKİ ÖNEMLİ PROJEDE SON DURUM NE?

348

Kütüphane ve Kültür Merkezi inşaatında hafriyat çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Sağlamlığının artması için kil esaslı yalıtım işlemi yapılan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı inşaatı ise betonarme temel işlemi için gün sayıyor. Başkan Işık’ın iki vizyon projesinin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın şehrimizin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladığı vizyon projelerinden biri olan Kütüphane ve Kültür Merkezi inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

HAFRİYAT ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

Fore kazık çakma işlemlerinin sona erdiği inşaat alanında hafriyat çalışmalarında da son aşamaya gelindi. 12 bin metrekare imalatla şekil kazanacak Kütüphane ve Kültür Merkezi içerisinde kapalı otopark, yaşlı bakımevi, kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, sergi salonları ve idari binalar olacak. Özellikle öğrencilerin önemli bir ihtiyacının karşılanacağı Kütüphane ve Kültür Merkezi’nin 2023 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.

SAĞLAMLIĞI ARTACAK

Başkan Işık’ın bir diğer vizyon projesi olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı inşaatının temelinde ise yalıtım çalışmaları devam ediyor. Şehrimize değer katacak ve geleceğe emin adımlarla götürecek projelerden birisi olan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı inşaatında 300’e yakın fore kazığın çakıldı. İnşaat alanında temel çalışmalarını sürdüren ekipler, yapının sağlamlığını artırmak için kil esaslı yalıtım işlemi uyguluyor. Yapılan yalıtım işleminin tamamlanmasının ardından betonarme temel işlemine başlanacak. tamamlandığında hem şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacak hem de şehre değer katacak projenin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Ulu Cami İş Merkezi’nde bulunan esnafların mağdur edilmeden 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’na taşınacağı proje kapsamında Ulu Cami İş Merkezi ise yıkılacak, ecdat yadigarı Ulu Cami ortaya çıkarılacak ve yeşil bir alanla dünyaya açılacak.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *