İSİMLERİ SONSUZA KADAR KALACAK

468

DPÜ öğrencileri Esra Gençoğlu ve Yeşim Aslı İpek için kampüste düzenlenen fidan dikme etkinliğine katılan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜ’nün bölgedeki 2 Bin 622 öğrencisinden 7’sinin şehit olduğunu açıkladı. 

ÖĞRENCİLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler Esra Gençoğlu ve Yeşim Aslı İpek için fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Evliya Çelebi Yerleşkesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, İİBF Dekanı Prof. Dr. Cengiz Duran’ın yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel de katıldı.

Fidan dikimi öncesinde kısa bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Cengiz Duran, ülkemizi derinden sarsan depremlerde yaşamını yitirenleri andı ve bugün yerleşkemize dikilecek fidanlarla öğrencilerimiz Esra Gençoğlu ve Yeşim Aslı İpek’in isimlerinin sonsuza kadar DPÜ’de yer alacağını ifade etti. Prof. Dr. Duran, sözlerini “Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” diyerek tamamladı.

7 DPÜ’LÜ ÖĞRENCİ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ

DPÜ’nün bölgede 2 Bin 622 öğrencisi olduğunu açıklayan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Deprem sonrasında öğrencilerimize ulaşmak, onların hâlini hatırını sormak, ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Şu ana kadar 7 öğrencimiz şehit oldu” dedi.

Eğitim Fakültesi öğrencisi Rümeysa için de düzenledikleri fidan dikme etkinliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Rektör Uysal, “Bugün de depremde hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencimiz Esra Gençoğlu ve Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencimiz Yeşim Aslı İpek için fidan dikeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘300 DEPREMZEDEYİ AĞIRLIYORUZ’

Depremin ilk günü DPÜ AKUK ekibinin deprem bölgesine gittiğini dile getiren Rektör Uysal, “Daha sonra güvenlik personelimiz ve akademik personelimiz deprem bölgelerine gitti. Elimizden geldiği kadar yaraları sarmak için çalışıyoruz. Üniversitemizde şu anda 300 kadar depremzedeyi misafir ediyoruz. Kütahya genelinde ise 7 Bin depremzedeyi ağırlıyoruz, onlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Biz bir bütünüz. Doğusuyla batısıyla, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla biz bir bütünüz.”

“Depremzedeler adına 75.000 lavanta kökü ve 25.000 bal ormanında geçerli olan türlerden dikiyoruz. Bunları depremde vefat eden vatandaşlarımıza atfedeceğiz. Bu vesileyle yaşanan depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *