KÜLTÜR VE SANATIN ŞEHRİNDEN ÇAĞDAŞ SANATLAR FUARINA İZ BIRAKAN ESERLER

367

Uluslararası 9. Çağdaş Sanatlar Fuarına katılan Kütahyalı sanatçıların eserleri hakkında bilgi veren KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, Kütahya’nın ve KÜSAD’ın değerli sanatçılarını kutladı.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üye sanatçıları, Uluslararası 9. Çağdaş Sanatlar Fuarı Ankara (9.Contemporary Art Faır Ankara) sanat şöleninde sanatseverlerle buluştu. 

09-12 Mart 2023 tarihlerinde Ankara ATO Gongresıum Kongre ve Sergi sarayında yapılan fuar, sanat dünyasını bir araya getirdi.

SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, geleneksel olarak yapılan bu projeye suluboya çalışmaları ve canlı performans (workshop) gösterisi ile katılan Ressam Çağlayan Aydoğdu’nun sanatseverlerin beğenisini kazandığını belirtti.

Çağdaş ve marka bir sanatçı olan Z. Özkan Elagöz’ün farklı bir ekolde çalışması “Hz.Zülkarneyn’in Körüğü” çalışmasıyla ilgi odağı olduğunu açıklayan Yıldız, naif ressamlardan Hasan Kara’nın renklerin cümbüşü peyzaj çalışmaları insanların içini ısıttığını ifade etti.

GENÇ YETENEK TANER’DEN

TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR

KÜSAD’ın ve Kütahya’nın Genç yeteneği Ahmet Taner’in soyut çalışmalarındaki yeteneğinin de takdire şayan eserler arasında yerini aldığını dile getiren Yılmaz, “Farklı bir ekol olan Haydar Ekinek üyemiz de her zaman gösterdiği yüksek performansını bu etkinlikte de göstererek sanatseverlerin gönlünde adeta taht kurdu.” İfadelerini kullandı.

Sanatçıların eserlerine çalışmış ve sözleşmeli oldukları sanat galerilerinin destekleri ve kişisel imkanları katılarak çağdaş sanatlarda Kütahya’nın ve KÜSAD’ın birer değeri olduklarını gösterdiğini ifade eden Yıldız, Kütahya’nın ve KÜSAD’ın değerli sanatçılarını bir kez daha kutladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *