‘KUL HAKKI YEMEM’ DİYEN BAY KEMAL’E OY VERSİN

303

Yağan yağmura rağmen alanı dolduran binlerce Kütahyalıya seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahyalılardan bir bayram havası içinde oy kullanmalarını sandığa giderken de öncesi seçimlerde başka bir partiye oy vermiş bir kişiyi de ikna etmelerini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Temel Karamollaoğlu Zafer Meydanı’nda Kütahyalılara seslendi. Yağan yağmura rağmen binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve pankartlar ile Zafer Meydanı’nı doldurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “1950’lerde kurulan 4 bine yakın insanın çalıştığı Azot Sanayi’ye ne oldu? Şimdi soruyorum 200 çalışan kaldı diyorlar. Nasıl olacak da Kütahya müreffeh bir il haline gelecek? Kütahya’nın tarım arazileri, maden zenginlikleri değerlendirilebilecek?” dedi. Millet İttifakına destek isteyen Karamollaoğlu, pazar günü sandıklardaki patlamanın hep birlikte gerçekleştirileceğine değindi.

‘KÜTAHYA MARKASI BÜYÜMELİ’

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahneye çıkmasıyla coşku zirve yaptı. Kurutuluş savaşına imzasını atan, Dumlupınar’da zaferin onurunu yaşayan kadim şehir Kütahya’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kütahya çinicilik konusunda dünya çapında bir marka. Bu markanın büyümesi lazım. Bu markanın dünyanın her tarafından bilinmesi lazım.” Dedi.

‘YİĞİT ADAM TAŞ ATMAZ’

Taş atan değil kalp yapan ellerin kazanacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Taş atanlar korkusundan taş atıyor. Yiğit adam taş atmaz, çıkar karşıma fikirlerini anlatır. Dünya kadar televizyonu var çıkar karşıma birlikte konuşuruz ama yapmaz. Bay Kemal ile tartışmaya girmek için kul hakkı yememek lazım. Çünkü taş atmak değil asıl konuşmak cesaret ister.” Şeklinde konuştu. 

‘SANDIĞA GİDERKEN BİRİNİ DE İKNA EDİN’

Kütahyalılardan bir bayram havası içinde oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Sandığa giderken önceki seçimlerde herhangi başka bir partiye oy veren bir komşunuzu, akrabanızı, tanıdığınız alın. Onu da yolda ikna edin. “Türkiye’nin değişmesi lazım. Türkiye’yi beşli çetelere teslim ettiler, ülkemiz soyuluyor” deyin. Oyunu “Kul hakkı yemem, yedirmem” diyen Bay Kemal’e vermek için ikna edin. “

‘SEÇİM MALZEMELERİ YALAN VE İFTİRA’
Savaşa değil ülkemizi kimin yöneteceğini belirlemek için seçime gittiğimizin unutulmaması gerektiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın kaybedeceğini anladığı için bir korkuya kapıldığını dile getirdi. Karamollaoğlu, “Her türlü yalan ve iftira şu an tek seçim malzemeleri haline geldi. Bu seçimde bu iktidar gidecek ve hakkı adaleti üstün tutan millet ittifaka gelecek.” İfadelerini kullandı.
Cumhur İttifakının menfi bir propaganda ile seçimleri iman meselesi yaptığına değinen Karamollaoğlu, “Müslümanlık hakkı üstün tutmayı, kimseye iftira atmamayı, devlet yönetiminde tasarrufu gerektirir. Bizim Peygamber Efendimiz Muhammed’ül Emin olarak tanınıyor. Biz emin insanlar istiyoruz. Yalana, iftiraya uzanmayan yöneticiler istiyoruz.” Dedi. Bir ülkenin saraylar yapılarak güçlenmeyeceğini dile getiren Karamollaoğlu, israfa ve yolsuzluğa geçit vermeyeceklerini vurguladı.


‘TERÖRE DE ANARŞİYE DE FIRSAT VERMEYİZ’
Son 3-4 günde yalanın ve yanlış iddiaların yapıldığını dile getiren Karamollaoğlu, “Bağımsızlığımız ve sınırların korunması bizim önceliğimiz. Biz ölürüz ama bu vatanı kısmete peşkeş çekmeyiz. Teröre de anarşiye de fırsat vermeyiz. Biz aynı zamanda aile yapımızı da koruyacağız. Toplumsal ahlak aile yapısı üzerine olur. Eğitimde, sağlıkta ciddi değişikliğe ihtiyaç var. Pazar akşamı sandıklar açıldıktan sonra güzel haberle coşacağız. Şunu bilmiyorlar sanıyorlar biz iktidara gelirsek tepelerine yumruk inecek. Biz yanlış yapana hesabını sorarız ama yalnız düşünene karşı şefkatli olacağız.”dedi.
“Alın terinden yana değişime hazır mıyız? Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye’yi gerçekleştirmeye hazır mıyız? Gençlerin hakkını hukukunu kullanmaya hazır mıyız? Siz hazırsanız bey kemal de hazır” sözleriyle sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu vaatlerini sıraladı.


‘SOYULAN DEĞİL SOSYAL DEVLET’
KPSS’de mülakatın biteceğini, bütün köy okullarının yeniden açılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Köyde tarlada bağda bahçede üreten tüm genç ve kadınların sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Hiçbir kadın başka birine muhtaç olamayacak bu topraklarda hiçbir çocuk, yatağa aç girmeyecek. Emeklilere sözüm var. Cumhurbaşkanı olursam emeklilere ramazan kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim.” İfadelerini kullandı. Vaatlerini gerçekleştirecek parayı tasarruftan sağlayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, soyulan değil kendi vatandaşına hizmet eden sosyal bir devlet düzeninde beşli çetelere değil vatandaşa hizmet edeceklerini belirtti.


‘BEN ONLAR GİBİ DEĞİLİM
SARAYLARDA OTURMAM’
Adaletin sadece mahkeme salonunda değil bir ailenin 3 yıldır işsiz çocuğu karşında da tecelli etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir ailenin çocuğu yatağa aç girmişse bu 80 milyonun sorunudur. İktidarımızda çalışan üreten herkes kazanacak. Benim saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok o sarayda hiç oturmayacağım. Atatürk’ün Çankaya’sına gideceğim. Ben onlar gibi değilim.” Dedi. Bereket dolu olmasına rağmen her şeyin dışardan geldiği ülkemizde yeniden üretimin başlayacağını belirten Kılıçdaroğlu, çiftçiyi toprağına küstürmeyip üretenin hakkını teslim edecekleri, hiçbir üreticinin zarar etmeyeceği bir modeli inşa edeceklerini belirtti.
Özelleştirmeler sebebiyle taşeronda çalışanların arttığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bütün taşerona kadro vereceğiz, devlet taşeron, ücretli öğretmen çalıştırmaz. Devletin imkânları var ülkemiz düşündüğümüzden daha zengin ama imkânları birilerine gidiyor. Siyaset yaparken zenginleşenler bilin ki malı gördürüyordur nereye götürürseler götürsünler bilin ki Bay Kemal onları Türkiye’ye döndürecek. 418 milyar doları son kuruşuna kadar ülkeye döndüreceğim. Bu ülkeye huzuru, bereketi getireceğim ama bunu ben tek başıma yapamam birlikte yapacağız. Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler size sözüm var istediğiniz gibi tweet atın size özgürlüğü vaat ediyorum. Hiç endişe etmeyin. Her şey çok güzel olacak.”
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *