ŞEHİR HASTANESİNDE YENİ TARİH EYLÜL

388

1 Temmuz’da geçici kabul sürecinin başlayacağı Şehir Hastanesinin 1 Eylül itibarıyla faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü söyleyen Vali Ali Çelik, Yoncalı FTR Hastanesinde yüzde 97 ilerleme kaydedildiğini belirtti. Vali Çelik, Germiyan Kampüsü bölgesine yapılacak 300 odalı hastane hakkında da bilgi verdi

YÜZDE 97’LİK İLERLEME

Vali Ali Çelik, Şehir ve Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanelerinde incelemelerde bulundu. Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir de Vali Çelik’e eşlik etti. 610 yatak kapasitesi, 206 poliklinik ve 23 ameliyathane bulunacak olan sağlık yerleşkesi projesinde yüzde 86,50, Şehir Hastanesinde yüzde 84, Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde yüzde 97 ilerleme kaydedildiğini açıklayan Vali Ali Çelik, Şehir Hastanesinin 1 Eylül itibarıyla faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Şehir Hastanesi ve Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde incelemelerde bulunarak, son durum hakkında İl Sağlık Müdürü Sertaş Erarslan ve proje koordinatörlerinden bilgi aldı.

‘HIZLA İLERLİYOR’

Vali Ali Çelik yaptığı açıklamada, 610 yatak kapasitesi, 206 poliklinik ve 23 ameliyathane bulunacak olan sağlık yerleşkesi projesinde yüzde 86,50 gerçekleşme oranına ulaşıldığını söyledi. 510 yatak kapasiteli Şehir Hastanesinde yüzde 84, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde ise yüzde 97 ilerleme kaydedildiğini aktaran Vali Çelik, çalışmaların kesintisiz sürdüğüne vurgu yaptı.

Şehir Hastanesi için 1 Temmuz’da geçici kabul sürecinin başlayacağını ifade eden Vali Çelik, hastanede elektronik ve mekanik altyapı çalışmaları tamamlanarak cihazlarla entegrasyon sürecinin devam ettiğini ve hastanenin 1 Eylül itibarıyla vatandaşın hizmetine sunulmasının öngörüldüğünü söyledi.

‘4 BİN 500 PERSONEL HİZMET VERECEK’

Şehir Hastanesinin Kütahya için büyük bir kazanım olacağına vurgu yapan Vali Çelik, hastanenin açılmasıyla birlikte, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan personelin de dahil olmasıyla personel sayısının 4 bin 500’e ulaşacağını kaydetti.

‘KÜTAHYALILAR TEDAVİ İÇİN BAŞKA ŞEHRE GİTMEYECEK’

Vali Ali Çelik, “Kütahyalılar artık tedavi için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak” diyerek, IVF/tüp bebek merkezi, özel doğum üniteleri, yanık ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi ve radyoaktif iyot tedavi merkezi gibi daha önce Kütahya’da sunulmayan sağlık hizmetlerinin Şehir Hastanesinde sunulacağını söyledi. Acil, çocuk acil ve yetişkin acil olmak üzere üç kademeli olarak nitelikli bir hizmet alanı olacağına da değinen Vali Çelik, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını ve Kütahyalıların daha rahat bir şekilde tedaviye ulaşabileceğini kaydetti.

“KÜTAHYA İÇİN ÇOK BÜYÜK KAZANIM”

17 ilde faaliyet yürüten şehir hastanelerinden birinin Kütahya’da olmasının çok büyük bir kazanım olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı iletmek istiyorum” dedi.

“SAĞLIK TESİSİ İHTİYACI ORTADAN KALKACAK”

Germiyan Kampüsü bölgesine yapılacak 300 odalı hastanenin de yatırım programına alındığını aktaran Vali Çelik, “Tesisler hizmete girdiğinde önümüzdeki 50 yıl sağlık tesisi anlamında şehrin ihtiyacı ortadan kalkmış olacak” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *