AİZANOİ’DE GEÇMİŞİN SIRLARINI AÇIĞA ÇIKARACAK KAZILAR YENİDEN BAŞLADI

367

Aizanoi Antik Kenti’ndeki kazıların başladığını açıklayan Vali Ali Çelik, “Aizanoi’nin gizemli geçmişi hakkında bize yeni kapılar açılacak…Kazı ekibimizin tutkusu, bilgisi ve özverisi, şüphesiz bu sezonda da tarihimize muazzam bir katkı sunacak.” Şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sene eşsiz antik eserlerin ortaya çıkmasıyla arkeoloji dünyasını ayağa kaldıran Aizanoi Antik Kenti’nde kazılar yeniden başladı.

Aizanoi Antik Kentindeki kazıları yakından takip eden Kütahya Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla antik kentteki son durumu aktardı.

ÇALIŞMALAR HANGİ ALANLARDA YOĞUNLAŞACAK?

DPÜ Arkeoloji Bölümü’nün heyecan verici çalışmalarıyla Aizanoi Antik Kenti’ndeki kazıların başladığını vurgulayan Vali Ali Çelik, “Bu sezon; Penkalas, Agora, Propylon, Tiyatro ve Meter Steunene Kutsal Alanı sektörlerinde yoğun bir çalışma planlanıyor. Özellikle Penkalas projesinde büyük bir ilerleme kaydettik ve sona yaklaştık.” Dedi.

BU SEZON YENİ KEŞİFLER BEKLENİYOR

Bu sezon yine keşiflerle dolu olmasını temenni eden Vali Ali çelik, “Aizanoi’nin gizemli geçmişi hakkında bize yeni kapılar açılacak…Kazı ekibimizin tutkusu, bilgisi ve özverisi, şüphesiz bu sezonda da tarihimize muazzam bir katkı sunacak. Geçmişin sırlarını açığa çıkarmak için büyük bir özveriyle çalışan kazı ekibimize yürekten teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *