HOCALARIN HOCASINA DPÜ’DEN VEFA ÖRNEĞİ

377

30 yıl boyunca DPÜ’de görev yapan Prof. Dr. Mecit Eş’in hocaların hocası olduğunu ifade eden DPü Rektörü Kazım Uysal, millete, devlete emeği geçenlerin isimlerinin bir vefa borcu olarak amfilere verildiğini belirtti. Uysal, “Bu koridorlarda dolaşan öğrenciler Mecit Eş’i tanıyacak ve sonsuza dek ismi bu amfide yaşayacak.” dedi

PROF. DR. MECİT EŞ’İN İSMİ AMFİYE VERİLDİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) 30 yıl boyunca görev yapan emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mecit Eş’in adı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki amfiye verildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde düzenlenen törene Prof. Dr. Mecit Eş’in yanı sıra, Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Şahmurat Arık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Duran, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personelleri ve davetliler katıldı.

1992-2012 yılları arasında DPÜ’de görev yapan ve çeşitli kademelerde idari görevler de yürüten Prof. Dr. Mecit Eş, törende yaptığı konuşmasında “Bana bu onuru bahşettikleri için çok memnun oldum. Rektör hocamıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ben 10 yıl önce DPÜ’den emekli oldum. 10 yıldan sonra bile hatırlanmış olmak beni çok mutlu etti. ” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ DE TANISINLAR İSTİYORUZ’

Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Mecit Eş hocamız Üniversitemizin kurulduğu yıllardan bu yana hizmet vermiş biri olup kendisi hocaların hocasıdır. Amfilere isim verme geleneğimiz ilk değil. Güzel Sanatlar Fakültemizde 14 tane amfiye Kütahya’mızın sanat ve kültür insanlarının isimlerini verdik. Milletimize, devletimize emeği geçenlere bir vefa borcu olarak görüyoruz. Kimin emeği geçmişse onun önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizim amacımız buraya gelen öğrencilerimiz bu isimleri tanısınlar, hayatlarını öğrensinler. Ben Mecit Hocamız’a üniversitemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu koridorlarda dolaşan öğrencilerimiz Mecit Eş’i tanıyacak ve sonsuza dek ismi bu amfide yaşayacak. Mecit Eş’e bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, üniversitemiz kapılarının kendisine her zaman açık olduğunu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Rektör Uysal, Prof. Dr. Eş’i makamında ağırladı ve DPÜ’ye sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *