ANTİK KENT İHTİŞAMINA YENİDEN KAVUŞUYOR

315

Aizanoi Antik Kenti, tarih ve doğanın mükemmel uyumunu sergileyen tarihi konakları ve çevresiyle adeta yeniden can buluyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ali Çelik, restorasyon çalışmalarının ardından çevre düzenlemelerine başlanan tarihi konakların ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlandığını söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Aizanoi Antik Kenti, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla eski büyülü ihtişamına kavuşuyor. Doğal taş yürüyüş parkurları, çiçeklerle süslenmiş bahçeleri ve tarihi konaklarıyla ziyaretçilerine yeni bir görsel şölen sunuyor. En iyi korunmuş Zeus Tapınağı ile dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan antik kentte devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kütahya Valisi Ali Çelik, Çavdarhisar Kaymakamı Metin Korkmaz’dan Zafer Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi ve Çavdarhisar Kaymakamlığı iş birliğinde restorasyonu tamamlanan tarihi konaklar hakkında bilgiler aldı.

VALİ ÇELİK’TEN EKİPLER ARTSIN TALİMATI

Zeus Tapınağı’nın karşısında konumlanan, insanları geçmişe döndüren tarihi konakların antik kentteki yaşamın ayrılmaz birer parçası olduğunu ifade eden Vali Çelik, konakları harabe halinden kurtarıp geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Agora ve Penkalas Çayı’nda devam eden kazı çalışmalarını da inceleyen Vali Çelik, Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çelik, kazı çalışmalarının hızlanması için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak’a ekip sayısının artırılması talimatını verdi.

“AİZANOİ ANTİK BARAJI RESTORE EDİLECEK”

Son olarak, Çavdarhisar Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle çevre temizliği tamamlanan Aizanoi Antik Barajı’nda incelemelerde bulunan Vali Çelik, antik barajın restorasyonu için çalışmaların yakında başlayacağını açıkladı.

Vali Çelik, antik baraja ulaşım için ATV parkuru ve dağ bisikleti rotalarının oluşturulacağını belirterek bölgenin daha cazip bir nokta haline geleceğini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *