YETER Kİ VAR GÜCÜMÜZLE İŞLERİMİZE ODAKLANALIM ‘DAHA ÖNCEKİLER GİBİ BU SORUN DA GEÇECEK’

507

Türkiye’nin daha önceki ekonomik türbülanslar gibi günümüzde yaşanandan da başarıyla çıkacağını ifade eden KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, “Yeter ki moralimizi bozmadan, heyecanla, var gücümüzle işlerimizi geliştirmeye odaklanalım, ayaklarımızı yere sağlam basıp gözümüzü zirvelerden ayırmayalım.” Dedi.

‘KENDİ SIKINTIMIZI YARATIP KENDİMİZ ÇÖZDÜK’

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı Nafi Güral, (KUTSO) Temmuz ayı meslek komiteleri toplantısında Türkiye ekonomisine dair açıklamalarda bulundu. Bütün Dünyada İkinci dünya savaşı ile başlayan ekonomik sorunlarını savaşa katılmış ülkelerin çözebildiğini ifade eden Nafi Güral, “70 yıldan bu yana maalesef biz hala kendi sıkıntılarımızı yaratıp, sonra çözerek yolumuza devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘İLK DEĞİL AMA SON OLSUN’

Türkiye ekonomisinin tarihi süreçlerini “Türkiye’de Yaşanan Ekonomik Türbülanslar” başlıklı sunum ile aktaran Nafi Güral, anlattıklarının sadece yaşadıklarımızın özetinin özeti olduğunu herhangi bir şekilde eleştiri veya şikayet amacı aranmaması gerektiğini vurguladı. Nafi Güral, yaşamakta olduğumuz ekonomik durumun ilk olmadığını, geçmişimize bakarak olağan karşılanması gerektiğini; ancak son olmasını temenni etti.

İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların yine reel sektörün ve vatandaşların gayretleri ve başarıları ile yakın zamanda selamete çıkacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğinin altını çizen Güral, “Hiç kimse merak etmesin, Türkiye hiçbir zaman reel sektörün hatası veya beceriksizliği nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşamamış, aksine sıkıntıların giderilmesinde hakkımız ile birlikte etkin rol oynamıştır.” İfadelerini kullandı.

‘AYAKLARIMIZI YERE SAĞLAM BASIP

GÖZÜMÜZÜ ZİRVEDEN AYIRMAYALIM’

1946’dan günümüze kadar yaşadığımız ekonomik türbülanslardan başarı ile çıkılmasının günümüzde yaşamakta olduğumuz türbülanstan da başarıyla çıkacağımızın teminatı olduğuna dikkat çeken Nafi Güral, şu ifadeleri kullandı: “Yeter ki moralimizi bozmadan, heyecanla, var gücümüzle işlerimizi geliştirmeye odaklanalım, ve de istikbalde yeni türbülansların ihtimal dahilinde olduğunu aklımızın bir köşesine not ederek, ayaklarımızı yere sağlam basıp gözümüzü zirvelerden ayırmayalım.”

DEVAM 2DE




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *