‘GÜÇLÜ BİR AĞ KURULMALI’

324

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yapılan ziyarette KUTSO bünyesinde açılan Kadın Girişimcilik Ofisi hakkında bilgi veren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Kadın girişimciler ve kooperatiflerin varlığının artırılması, cesaretlendirilmesi, kendi içlerinde bir ağın güçlendirilmesini istiyoruz” dedi.

BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİ VURGULANDI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret etti. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaşılan ziyarette TR33 havzası olan Afyon, Kütahya, Uşak ve Manisa’nın ortak alanlarının fazlalığı sebebiyle, bölgesel alanların birlikte geliştirilmesi hususunda müşterek hareket etmenin öneminden bahsedildi. KUTSO stratejik planı kapsamında, Kütahya’nın kalkınması ve gelişmesinde turizmin önemi, dijitalleşme ve katma değeri yüksek ürünlerin yapılması, sanayinin güçlenmesi, girişimciliğin ve kadın girişimciliğinin gelişmesi dile getirildi.

HEDEF KADIN GİRİŞİMCİLERİN ARTMASI

KUTSO bünyesinde Kadın Girişimcilik Ofisi açıldığından bahseden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, kadın girişimcilere teşvik ve destekler hakkında danışmanlık ve rehberlik yaparak, bölgede motivasyonu sağlamak amacıyla kadın girişimcilik yarışması yapacaklarından bahsetti. TR33 bölgesini kapsayan “Ege’nin Girişimci Kadınları” adlı yarışmasının başvurularının Ağustos ayı itibariyle başlayacağı ve 19 Kasım tarihinde ödül töreninin yapılacağı bilgisini veren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Kadın girişimciler ve kooperatiflerin varlığının artırılması, cesaretlendirilmesi, kendi içlerinde bir ağın güçlendirilmesini istiyoruz” dedi.

VALİ GÜRAN YİĞİTBAŞI ÖNERİLERDE BULUNDU

“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışmasına önerilerde bulunan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bölgesel kalkınma açısından, TR33 havzasının lojistik ve endüstriyel üs olması, ulaşımının geliştirilmesi gibi konularda değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *