BAŞKAN IŞIK’TAN SPORCULARA JEST

201

Kütahya Belediyespor bünyesinde 17 branşta müsabakalara katılan ve başarılı olan 48 sporcu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.

17 branşta gençlerimize spor imkânı sunan Kütahya Belediyespor Kulübü, birçok şampiyonada aldığı ulusal ve uluslararası başarılar ile adından başarı ile söz ettiriyor. Gençlerin bu başarıları karşısında Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da sporcuları Çanakkale ve Gelibolu Tarihi Alan gezisiyle ödüllendirdi.

Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğümüz görevlisi Mehmet Çetiner ve Kütahya Belediyespor Kulübümüz görevlisi Ersin Kaçar’ın refakatinde gerçekleşen gezide sporcuları Eceabat, Çam Burnu Kalesi, Ağa Dere Ağır Mecruhin Hastanesi ile Şehitliği, Değirmen Burnu Tabyası, Dur Yolcu, Kilitbahir Köyü, Kilitbahir Kalesi, Sarı Kule, Namazgâh (Aziziye) Tabyası, Rumeli Hamidiye Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Havuzlar Şehitliği, Baykuş (Mesudiye) Tabyası, Soğanlıdere Vadisi, sahra hastaneleri, harp yolu, mutfaklar, fırınlar ve depoları gezerek Seyit Onbaşı ve kahraman silah arkadaşları hakkında bilgiler aldı.

Gezinin devamında gençler, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Alçıtepe Eski Hisarlık Tepe mevkiinde bulunan Şehitler Anıtı, Meçhul Asker Anıtı, Türk Bahçesi, 26. Alay, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Alçıtepe, Arıburnu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki 19. Tümen, Albayrak Sırtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Karayörük Deresi Şehitliği, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, Merkez Tepe, 57’nci Alay Komutanı Şehit Kay-i Makam (Yarbay) Hüseyin Avni Bey ile Çatal Dere Şehitliği, güzergah üzerinde meydana gelen muharebeler, verilen şehitler, yaşanan kahramanlıklar anlatılmış, siper yerleri, lağım tünelleri görülerek Bomba Sırtı’nda yer alan Kesik Dere ve 57’nci Alay Şehitliği’ni ziyaret etti.

Gezinin son bölümünde sporcular, Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünü söylediği Conk Bayırı’nı gezdi. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün göğsündeki cep saatinden nasıl vurulup yaralandığı hakkında bilgiler alan gençler, Atatürk Anıtı’nı gezerek geziyi sonlandırdı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *