ŞEHRİN HAFIZASINI DİJİTALLEŞTİRELİM

289

Gençlerin Kütahya’yı ve DPÜ’yü tercih etmek için çok fazla sebepleri olduğunu ve değerleri duyurmak ve tanıtmak adına basının çok önemli olduğunu belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak “Şehrin hafızası basındır. Bu hafızayı dijitalleştirmek için adımlar atalım. Ve Kütahya’nın adını dünyanın dört bir yanına yayalım” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak basın mensuplarıyla bir araya gelerek üniversite ve Kütahya için atılacak yeni adımları ve yapılacak çalışmaları paylaştı.

‘DÜNYA STANDARTLARI SEVİYESİNDE

BİR EĞİTİM UYGULAYACAĞIZ’

Dumlupınar Üniveristesi’nin şu an birçok bölümde yüzde 101 doluluk oranına ulaştığını belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ilk önceliğimiz akademik sanatsal kaliteli bir eğitim öğretim olduğunu ifade etti. Bunları yaparken milletin devletin önceliklerini esas alarak yapacaklarını kaydeden Kızıltoprak “Diğer bir hedefimiz eğitim öğretimde belli standartları aşacak dünya standartları seviyesinde bir eğitim uygulamak istiyoruz. Yeni bilgiler, yeni materyaller, yeni metotlar uygulayarak bütün bunları yaparak üniversitemizi bölgede yıldız haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENCİLERE ADRES

OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

Şehirdeki paydaşlarını sıralayan Kızıltoprak “Ticaret Odaları, Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, devletimizin merkezi hükümet temsilcileri ve bize öğrenci gönderen liseler bütün eğitim camiasıyla şehrimizdeki herkes sıkı irtibat kuracağız. Bu irtibat sayesinde iyi öğrencilere adres olmaya çalışacağız. İyi bir üniversite iyi bir öğrenci olmadan sürdürülebilir bir eğitim kurumu olamaz” şeklinde konuştu.

İyi öğrenciyi DPÜ’ye çekmek için akademik çalışmaları standartların üzerine çıkaracaklarını kaydeden Kızıltoprak “Akademisyenlerimizle hedeflerimizi belirledik. Her akademisyenimiz mutlaka her yıl kendisine bir teşvik ödülü kazandıracak akademik bir çalışma yapacak. Hem maaşına ekstra bir gelir sağlamış olacak hem de akademik eğitimini yapmış olacak” dedi.

‘ŞAPKALARI BIRAKIP BU EĞİTİM

KURUMUNA GİRECEĞİZ’

Üniversiteler şehrin can damarı olduğuna vurgu yapan Kızıltoprak “Gecesiyle gündüzü ile bizde faaliyet göstererek hemşerilerimizi aydınlatmak ve yeni bilgi ve tecrübelerle tanışmasını sağlamak amacımız olacak. Köy, dernek, futbol şapkalarını bırakıp bu eğitim kurumuna gireceğiz. Biz eğitimciyiz. Eğitim kurumundan beklenen faaliyet, şeffaflık, adil yaklaşım ve ayrımcılık yapmayan, kişilerin önceliklerini ön plana almayan bir üniversite olacağız. Dışarıda ne olursak olalım burada eğitimci kimliğimizle olacağız” diye konuştu.

‘ÖNCELİĞİMİZ KÜTAHYA’MIZIN EVLADI’

DPÜ’de sıraları önce Türk öğrencilere vereceklerine dikkat çeken Kızıltoprak vatandaşı aydınlatmaya büyük önem vereceklerine değinerek “Üniversitemizde eğitim veren her arkadaşımız liselerde programlar verecek. Öğrenciler gördükleri, tanıdıkları meslekleri yapmak isterler. Bizde eğitimci olmayı, akademisyen olmayı üniversitemizin uzmanlarından direkt ortaokul ve lise öğrencilerine aktaracağız. Eğitimci arkadaşlarımız okul okul gezecek kendi mesleklerini ve üniversitemizi anlatacaklar. Ve biz kendi şehrimizin iyi öğrencilerini üniversitemizin sıralarına yerleştirmek için çalışacağız. Önceliğimiz Kütahya’mızın sonra ülkemizin milletimizin evladı. Sonrasında ise boş kalan sıralarımız olursa dünyada işbirliği içerisinde olduğumuz dostlarımız olacak. En son olarak turizm iştirakleri yer alır” ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE İÇİN ÇOK BÜYÜK

BİR KAZANIM OLACAKTIR’

Yabancı öğrencilere üniversite bünyesinde yer vermenin önemini anlatan Kızıltoprak “Yabancı öğrencilere kapı açmak bizim için yararlı bir iş. Boş kalan bölümler sıralar varsa ben o öğretmenleri öğrencilerle buluşturmalıyım. Bu ülkemizi şehrimizi kalkındırır. Şehrimizi zenginleştirmek zorundayız. Dostlarımızı artırmak zorundayız. Yabancı öğrencilere örfümüzü âdetimizi geleneklerimizi göstererek anlatarak yetiştirmek bu bilinçle dünyanın çeşitli yerlerinde meslek sahibi edindirmek Türkiye için çok büyük bir kazanım olacaktır. O yüzden biz onlara onlar biz bize saygı duyacak bir iletişim ortamı oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİR KAYNAK SAĞLIYORLAR’

TÖMER öğrencilerinin DPÜ için büyük bir gelir sağladığına vurgulayan Kızıltoprak “Bizim bir dünya görüşümüz bir yürüyüşümüz var bu yürüyüşte bazı esaslar var. Başarıya giderken milletlerin ve dostların çoğalması her bakımdan önemli. Yabancı öğrencilere kapımızı açmamız lazım. Onlar olmasa biz bilimsel araştırma projesi üretemeyiz. Bizim için değerli bir kaynak sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM’

Yerel medyanın gelişmesi için de her türlü imkanı seferber edeceklerinin altını Çizen Kızıltoprak “Kütahya’nın basın mensupları için üniversite bünyemizde bir medya odası tahsis etmeyi planlıyoruz. Orada hep beraber yeni nesil gazeteciliği, şehrin haberlerini konuşacağız sadece haberler değil şehrin tanıtımı noktasında da her türlü desteği vereceğim. Şehrimizin imkanlarını tanıtacak, bilinirliğini artıracak eylemleri işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Kütahya’nın birçok değeri var. Macar dostluğu gibi. Bunlara ayrıca önem vererek ulusal ve uluslararası konularda basında şehrimizi ön plana çıkarmak için çalışmalıyız” dedi.

‘ŞEHRİN HAFIZASI BASINDIR’

Şehrin hafızasının basın olduğuna dikkat çeken Kızıltoprak “Bu hafızayı hiçbir zaman kötü niyetli kullanmayacağız. Bu bilinci sizlerle sağlayabiliriz. Bu şehrin hafızasını unutulmaz kılalım ve DPÜ olarak bütün kütüphanemizi de sizlere açarak bu hafızayı dijitalleştirmek için adımlar atalım. Bence başarabiliriz. Bu şehrin hafızası ülkenin ve dünyanın dört bir yanına dijital kanallardan yayılsın” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA ÇAPINDA SANATÇILARIMIZ VAR’

Kültür ve sanat alanında Kütahya’nın sesini daha yüksek sesle duyurmak gerektiğini ifade eden Kızıltoprak “Aslında dünya çapında sanatçılarımız var. Tüm Türkiye’ye ve dünyaya sanatımızı ve sanatçımızı tanıtmak için elimden geleni yapacağım. Bu konuda yapabilecek bir şeyi olan kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mızın her bir evladına kapımız sonuna kadar açıktır” ifadelerine yer verdi. Siyasei ilişkilerinde gelişime her zaman katkı sağlayacağını kaydeden Kızıltoprak sözlerine şöyle son verdi; “Biz bir eğitim kurumuyuz. Ve her kuruma da eşit mesafede davranıyoruz. Onlarında hem şehrimize hem de üniversitemize katkılarını bekliyoruz. Bizim de şehrimize üniversitemiz adına yapılacak gelişimine katkı sağlayacak her adımda destek sağlayacağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *