‘GEÇMİŞ MAĞDURİYETLERİ ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

319

Osmangazi Mahallesinin çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Işık, “Geçmişte çok ciddi mağduriyetler yaşamış, kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok kardeşimiz belediyeye veya başka yerlere iş başvurusunda ötelenmiş ama bizim dönemimizde öyle olmadı.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi, Osmangazi ve İstiklal Mahallelerimizdeki vatandaşlarımız için sucuk ekmek eşliğinde renkli bir etkinlik düzenledi. Kent Park’ta düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, vatandaşların talep ve isteklerini de yerinde dinledi. Etkinlikte çocukları da unutmayan Kütahya Belediyesi, çeşitli ikramlar ve kendileri için özel hazırlanan şişme oyun gruplarıyla doyasıya eğlence fırsatı sundu.

‘BİZ SİZİ BİLİYORUZ SİZ DE BİZİ BİLİN’

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Mevcut 67 mahallemizde farklı etnik gruplar içerisinde farklı etkinlikler yapıyoruz. Özellikle sizlerle bir olmaktan, sizleri dinlemekten, sizlerle oturup kalkmaktan ne kadar memnun olduğumu, mutlu olduğumu herhalde beş yıla yakın başkanlık süremde anlamışsınızdır. Osmangazi Mahallemiz bizler için çok kıymetli. Geçmişte çok ciddi mağduriyetler yaşamış, kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok kardeşimiz belediyeye veya başka yerlere iş başvurusunda ötelenmiş ama bizim dönemimizde öyle olmadı. Mümkünse her aileden en az bir kardeşimize o belediyede geçici veya daimi olmak üzere iş bulmaya çalıştık ve birçoğunu yerleştirdik. Önemli olan gönülden sizlerle birlikte olabilmek. Biz sizi biz biliyoruz, siz de lütfen bizleri siz bilin.” Şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş-i Veli ve Romanlar Derneğinin talepleri kendisine aktardığını dile getiren Başkan Işık, “Çözmeye çalışıyoruz, kolay değil. Biz elimizden geldiğince çalışıyoruz. Özellikle tüm mahallelerimizde yardıma muhtaç olan ailelerimize elimizden gelen desteği esirgemiyoruz. İlkokul, ortaokul, lise ve hatta üniversiteye giden çocuklarımızın yardıma muhtaç ailelerine hem eğitim desteği hem ulaşım desteği adı altında ciddi katkılar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *