KÜTAHYA’DA STK’LARDAN FİLİSTİN İÇİN DESTEK ÇAĞRISI ‘KUDÜS ÖZGÜR DEĞİLSE DÜNYA ÖZGÜR DEĞİLDİR’

256

Kütahya’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Filistin’e destek çağrısında bulundu. İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı başkaldırıda birlik olmak gerektiğini vurguladı.

ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI

Kütahya Ulu Cami’de öğle namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Filistin’e destek çağrısında bulundu. “Kudüs özgür değilse, dünya özgür değildir” diyen İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, “İsrail her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi. Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı. Bugünlerde yaşanan olaylar neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize de buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı

Kütahya’da yaşayan Gazzeli eczacı Muahammed Afifi de, İsrail’in Filistin halkına yönelik işgaline tepki gösterip destek açıklaması yaptı. Tekbir getiren grup, “Katil İsrail, Filistin’den defol” sloganları attı. Filistin’e destek çağrısı, toplu dua ile sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *