SPORUN SON TEKNOLOJİ HALİ GENÇLERE FIRSATLAR SAĞLACAK: E SPOR ATÖLYELERİNDE EĞİTİMLER TAMAMLANDI

177

Zafer Kalkınma Ajansı desteği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen E-spor Atölyeleri ile E-Spor alanında kariyer yapmak isteyen gençler, profesyonel yayıncılık, profesyonel oyunculuk, profesyonel koçluk eğitimi aldı.

Zafer Kalkınma Ajansı ve Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Kütahya özelinde espor okuryazarlık bilincinin hem gençlere hem de ailelere kazandırılmasına yönelik yapılan eğitim programı tamamlandı.

YENİ İSTİHDAM ALANI OLABİLİR

Geleceğin en önemli sektörlerinden biri olan E-spor’un yaygınlaştırılması ve gençlere yeni istihdam alanı oluşturması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğinde Zafer Kalkınma Ajansının destekleriyle TR33 Bölgesi’nde E-spor Atölyeleri kuruldu. Proje kapsamında Kütahya’da düzenlenen eğitimler tamamlandı.

Ücretsiz verilen eğitim programları kapsamında genç Kütahyalılara Profesyonel Yayıncılık Eğitimi, Profesyonel Oyuncu Eğitimi, Profesyonel Koçluk Eğitimi verildi.

Espor alanında uzman akademisyenler, girişimciler, profesyoneller ve koçlar tarafından verilen eğitimlerde akademi temelli hazırlanmış bir müfredat çerçevesinde; espor farkındalığı, esporcu sağlığı, profesyonel esporcu yetiştirme, profesyonel koçluk ve profesyonel yayıncılık/caster gibi espor sever herkesin ilgisini çekecek ve değer yaratacak dersler yer aldı.

Proje sayesinde Kütahyalı gençler, Profesyonel Oyuncu, Yayıncı/Caster Profesyonel Koç olma fırsatnı yakaladı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *