AZERBAYCAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜNDE TÖRENLE AÇILDI ‘RUHSATSIZ YAPI YIKILDI YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜ’

228

Yenilenen Azerbaycan Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Işık, geçmişte kaçak şekilde yapılan kafeteryanın yıkılmasının kamu zararı olarak lanse edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Belediye Başkanı ruhsatsız bir binayı kendi binası da olsa yıkar. Yıkmazsa suç işlemiş olur, kamu yararı budur.” Dedi.

Kütahya Belediyesi tarafından yenilenerek vatandaşın hizmetine sunulan Azerbaycan Parkı, tören açıldı. Törene Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Salih Zeki Arı, Belediye Başkan Yardımcılar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yenilenen Azerbaycan Parkının yenilenen Zafer Meydanı ile çok güzel bir konsept oluşturduğunu ifade eden Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Salih Zeki Arı, “Biz seçilmişler, atanmışlar olarak elbet bir gün bu makamlarda oturmayacağız ancak eser bırakırsak bu eserler ismimizin yaşatılmasına sebep olacak.” Dedi. Şehirleşme çok hızlı ilerlerken yeşil alanların kıymeti daha çok ortaya çıktığını ifade eden Arı, parkı korumanın ve kullanmanın önemine değindi.  Önemli olan yapmaktan ziyade korumak ve kullanmak olduğunu ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, parkın Kütahya hayırlı olmasını temenni etti.

‘ASIL SUÇ KAÇAK BİNAYI YIKMAMAK’

Cumhuriyetimizin 100. Yılında şehre yakışan bir parka dönüşen Azerbaycan Parkı’nın  Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilan ettiği günün yıldönümünde açıldığına değinen Başkan Işık, “Meydan yapılırken buranın da acilen elden geçirilmesi gerektiği iletildi. Geçmişte park gözükmesine rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapılmış kafeteryanın da yıkılması yönünde karar aldık. Orayı yıktık arkasından belediyenin geçen dönem yaptığını, belediyenin yıkarak kamu zararına yol açtığı şeklinde eleştiriler geldi. Cevabını bugün veriyoruz Belediye Başkanı kaçak şekilde ruhsatsız yapılmış bir binayı kendi binası da olsa yıkar. Yıkmazsa suç işlemiş olur, kamu yararı budur.” Şeklinde konuştu.

‘YIKILAN KAFETERYADA AİLELERİN YUVASI DAĞILDI’

Geçmişte kafeterya yapılırken neden kaçak yapı yapıyor diye sesini çıkaramayanlar yıkım sırasında nemalanma peşine düştüğünü ifade eden Işık, “O dönem kortunuzda mı konuşamadınız? Milletimiz kendine ayrılmış park alanını koruma hakkına sahiptir. O yıkılan kafeteryada birçok ailenin yuvasının dağıldığını, canların kurban edildiğini yok saymayayız. Uyuşturucu pazarlanan gayrimeşru işlerin yapılmasına fırsat veren bir alanda belediyenin ruhsatsız binasının devamını sağlamak bu kadim şehre haksızlıktır. Biz bunu yapan belediyenin kendisi de olsa kaçak yapıya müsaade edemeyiz. Kaçak bina yıkıldı yeşil alana dönüştürüldü.” ifadelerini kullandı.

‘KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALANI 11 METREKAYE ÇIKARTTIK’

Önceki 54 belediye başkanları ve ekiplerinin gayreti ile Kütahya’ya 1 milyon 207 bin metrekare yeşil alan sosyal donatı alanı kazandırıldığını açıklayan Işık, “2019’da kişi başına yaklaşık 5,4 metrekare yeşil alan düşüyordu.” Dedi. Uluslararası standartlarda yaşanabilir şehir için minimum 10 metrekare yeşil alana ihtiyaç duyulduğuna değinen Başkan Işık, “Geride bıraktığımız 4 yılda, 1 milyon 207 bin metrekareyi 2 milyon 750 bin metrekareye çıkardık. Artan nüfusumuza oranladığımızda dahi kişi başına düşen yeşil alanı 11 metrekareye yani dünya standartlarının üstüne çıktı. 151 yıl eşittir. 5,4 metrekare 4 buçuk yıl eşittir 11 metrekare. Kütahyamız dünya ve Türkiye şehirleri arasında kişi başına düşen yeşil alanda ilk sıralarda.” Şeklinde konuştu.

‘MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMAYIN’

Kafeterya yıkıldı kamu zararına yol açıldığı gibi absürt bir fikirle milletin kafasını karıştırmaya çalışanlara cevap veren Başkan Işık, “Belediyemizin yaptığı her iş nizami ve hukukidir mevzuat çerçevesinde yapılmıştır. Sizin hedefiniz 11 metrekareyi 15 metrekareye çıkarmak olmalı söylediğiniz diğer şeyler vatandaşta karışlığı yok çünkü bu şehrin nereden nereye geldiğini vatandaşımız iyi biliyor.” Dedi. Bu parka başka zihniyetle bakan olursa çevre esnaftan destek rica eden Işık, uyarının ardından belediyenin gerekeni yapacağını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *