KÜTAHYA BELEDİYESİNDEN TFFHGD, TFSKD VE TÜFAD’A AYNİ YARDIM ‘DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK’

311

TFFHGD, TFSKD ve TÜFAD yapılan Ayni Yardım Töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’daki 2 bin 700’e yakın sporcunun ulusal ve uluslararası yarışmalarda şehrin göğsünü kabarttığına değinerek “İnşallah bundan sonra da birlikteliğimiz ve desteklerimiz devam edecek” dedi.

EŞOFMAN TAKIMI DESTEĞİ

Spora ve sporcuya yaptığı destekleri artırarak devam ettiren Kütahya Belediyesi, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD) ve Türkiye Futbol Antrenörler Derneği’ne (TÜFAD) ayni yardım yaptı ve derneklere üye 380 kişiye eşofman takımı desteği sağlandı.

Futbolun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Kütahya’da cazibesi dolayısıyla bileşen sayısının çok olan bir spor dalı olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Sizler olmasanız, Türkiye’nin en iyi sporcusunu, en iyi hocasını getirseniz, en iyi taraftarını getirseniz oradan bir ahenk çıkmaz. Kurumsallaşma ve ülkenin ya da şehrin tanıtımında daha üst seviyelere çıkabilmek için spora verdiğiniz destek herkes tarafından biliniyor. Biz de belediyemiz olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana gerçekten çok zor dönemler geçirmemize rağmen; çünkü geldik daha altı ay olmadan pandemi süreci başladı. En ufak bir kısıntıya gitmeden hem görevimizi yaptık hem de o zor süreçte ilgi alanımız ve önceliklerimiz değişti. Dolayısıyla spor ve benzeri birçok etkinlik o zaman hiç gündemimizde değildi ama normal hayat içerisinde spor da var, diğer işlerimiz de var” ifadelerini kullandı.

‘BELKİ ÜZÜLÜYORUZ AMA 

DOSTLUKLAR DA PEKİŞİYOR’

Seçim öncesi böyle bir talebin kendisine iletildiğini açıklayan Başkan Işık, “İnşallah bundan sonra da birlikteliğimiz ve desteklerimiz yine devam edecek. Spor özellikle futbol olarak bizleri yormuş olsa da onun sayesinde kazandığımız dostlukları artı olarak görüyoruz. Sizlerle kaynaşmanın yolu oradan geçti. Şimdi onun sayesinde spor ile ilgili birçok kesimle tanışmanın dışında şehir dışına çıktığımızda da başka illerdeki bu camianın insanlarıyla tanışıyoruz. Karşılıklı etkileşim, iletişim ve dostluklar gelişiyor. İşte sporun da güzel yanı bu. Belki istediğinizi alamıyorsunuz, üzülüyorsunuz ama dostlukların pekişmesi için spor olmazsa olmaz.” Şeklinde konuştu.

‘ŞEHRE DEĞER KATIYORSUNUZ’

Spora ciddi destekler verdiklerini belirten Başkan Işık, “Kütahya Belediyespor Kulübümüzün bünyesinde 17 branşımız, yaklaşık bin 600’e yakın lisanslı sporcumuz var. Belediye Kütahyaspor Kulübümüzde de futbolla ilgili A Takımın dışında yine bin 100’e yakın lisanslı sporcumuzu ekleyince 2 bin 700’e yakın sporcumuz var. Bunların içerisinde milli sporcularımızdan tutun, ulusal ve uluslararası yarışmalarda şehrimizin göğsünü kabartan, madalyalar alan sporcularımız var. Bu şehrimizin zenginliği. Şehrimize değer katan kim varsa biz orada olmak zorundayız. Biz, sizlerin yaptığı işin önemini biliyoruz, şehrimize değer kattığınızın farkındayız. Bizler için en önemli özellik; şehrimize değer mi katıyor, değersizleştiriyor mu? Benim için ölçü kriteri bu. Sizler değer katansınız.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *