ÇÖZÜM YOLU GELİŞTİRMEYE KÜTAHYA’DAN ‘TUNCAY’ KATILDI

246

Adalet Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin  ‘Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları Geliştirme Projesi’ kapsamında TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya Kütahya Arabuluculuk Merkezi adına Avukat Arabulucu Murat Tuncay katıldı.

BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE EDİLDİ

Çalıştayda yer alan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakim Hakan Öztatar 2013 yılından bugüne kadar Türkiye’de Arabuluculuk kurumunun gelişmesini istatistiklerle açıkladı. Öztatar çalıştayda 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile zorunlu dava şartı kapsamına alınan özellikle kat mülkiyeti, kira ve miras dahil ortaklıklardan kaynaklı uyuşmazlıklarda mahkemeye gidilmeden hızlı çözüme ulaşmada büyük bir başarı elde edildiğini dile getirdi.

ASAYİŞ OLAYLARI DÜŞMEYE BAŞLADI

Kütahya ili genelinde belirtilen uyuşmazlıklarda dava sayısının gözle görülür şekilde düştüğüne vurgu yapan Avukat Murat Tuncay “Toplumsal barışa hizmet eden arabuluculuk anlaşmaları sonucunda mirasçılar arasında ve mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan gerginliklerden kaynaklı asayiş olaylarının da düşmeye başladı” şeklinde konuştu.

Çalıştayda ayrıca arabuluculuğun daha da gelişmesi için yapılması gereken yasal değişiklikler ve  Hükümetin yargı eylem planına koyduğu Arabuluculuk Merkezlerinin hukuki yapılarına dair yasal düzenlemeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *