YABANCI ASKERLERİN TOPRAKLARIMIZDA BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ

298

TSK’nın Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına dair tezkerenin yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünü açacağını ifade eden CHP Kütahya İl Sekreteri Tamer Yenikaya, “CHP’nin “yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.” Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Sekreteri Tamer Yenikaya Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye’deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanması üzerine basın açıklamasında bulundu. Bu ülkenin ilk ve ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız desteklediğini belirten Yenikaya, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğe gölge düşürebilecek sakıncaları milletle paylaşmanın görevleri olduğuna değindi.

‘VATAN EVLADI GÖREV BEKLEMEKTEDİR’

Söz konusu tezkerenin yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmak olduğunu belirten Yenikaya, “Saray iktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu’nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir.” İfadelerini kullandı.

‘YABANCI ASKER DEMEK İŞGAL DEMEKTİR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletin hemen her kesimi tarafından desteklenen itirazın, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürüldüğüne değinen Yenikaya, “Türk milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray iktidarının bir kez daha “Allah da milletim de beni affetsin” diyecek duruma düşmesidir. Aziz milletimiz bilmelidir ki, CHP, “terörle mücadele” adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı ok’undan biri milliyetçilik olan CHP’nin “yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması” ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.” Şeklinde konuştu.

‘BİZİM İÇİN BÖYLE BİR AYRIM YOK’

İktidar ortağı olan MHP’nin, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, CHP itiraz edene kadar sessiz kaldığına vurgu yapan Yenikaya, “Ardından “Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır” diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapmıştır. Sizin için “meşru-gayrimeşru yabancı asker” ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır.”dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *