DPÜ ÖĞRENCİSİNDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ EY İNSANLIK NEREDESİN?

130

DPÜ, Filistin’de yaşanan şiddet olaylarını protesto etti. Protesto gösterileri sırasında açıklamada bulunan Öğr. Gör. Muhammet Süheyb Süleyman, “Savaş suçları işlendiği halde, daha da cesaretlenen İsrail daha büyük bir savaş suçu işleyerek hastane bombalıyor, bine yakın insanı tek hamlede öldürüyor. Buradan soruyoruz: Ey insanlık neredesin?” dedi.

GENÇLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı öğrenci toplulukları tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş ve protesto etkinliğinde Filistin halkına destekler dile getirildi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Beytülmaktis Araştırmalar, Diriliş Geleneksel Türk Okçuluğu, Fıkıh, Geçerken, İdealist Gençlik, İnsan Hak ve Hürriyetleri, Kadim, Lisan-ı Hâl, Tarih Birliği ve Yeniler olmak üzere 10 topluluğun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Filistin halkına yönelik eziyetler protesto edildi.

Kapalı Spor Salonu önünde başlayıp İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde sona eren protesto yürüyüşünde öğrenciler ellerinde pankart ve dövizlerle İsrail Devleti’nin başta yaşama olmak üzere bölgedeki insanların temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan girişimlerini kınadı.

‘BU ADALETSİZLİĞE GÖZ MÜ YUMACAKSINIZ!’

Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan İslami İlimler Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Muhammet Süheyb Süleyman, “10 gündür bütün dünyanın gözleri önünde tarihin en acımasız katliamlarından biri yaşanıyor. Bombalar yağmur gibi yağıyor. Binalar havaya uçuruluyor. Evlerinde, sokaklarında kadın, erkek, çocuk, yaşlı, doktor, gazeteci demeden, masumlar katlediliyor. Bütün bunlar gözlerimizin önünde yaşanıyor. Dünya devletleri, medya bu zulme, bu cinayete sırf Müslüman oldukları için sessiz kalıyor. Bu savaş suçlarını işlediği halde, daha da cesaretlenen İsrail daha büyük bir savaş suçu işleyerek hastane bombalıyor, bine yakın insanı tek hamlede öldürüyor. Buradan soruyoruz: Ey insanlık neredesin? Ey Müslümanlar neredesiniz? Mazlum, masum siviller; kadınlar, çocuklar, bebekler, günlerdir aç ve susuz bırakılmış insanlar, hastaneye sığınmış yaralılar göz göre göre ölmeye devam mı edecek? Sırf Müslüman oldukları için dünyanın izlediği bu vahşete, bu soykırıma, bu ikiyüzlülüğe, bu adaletsizliğe göz mü yumacaksınız” dedi.

Protesto yürüyüşü, Öğr. Gör. Süleyman’ın konuşmanın ardından özgür ve bağımsız Filistin’i talep eden sloganlarla sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *