KÜTAHYA’YA KAİNAT HOLDİNG’DEN DEV YATIRIM: YENİLENEBİLİR ENERJİ TESİSİ KURULUMUNA BAŞLANDI

316

Kainat Holding, Enerji Tarlası projesi kapsamında Kütahya’ya dev yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.

KÜTAHYA’NIN EMET İLÇESİ IŞIKLI KÖYÜ YAKINLARINDA DEV YATIRIM

Kainat Holding Genel Koordinatörü Mehmet Asarkaya, Enerji Tarlası projesini Kütahya’nın sesine anlattı. Kütahya’nın Emet ilçesi, Işıklı Köyü yakınlarında 48.705 metrekarelik bir alanda kurulmaya başlanan güneş enerjisi santrali (GES) tesisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kurulumun ilk fazı başladı.

TESİSİN KURULUMU TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Kainat Holding Genel Koordinatörü Mehmet Asarkaya, yaptığı açıklamada tesisin en kısa zamanda tamamlanacağını bildirdi. Asarkaya, “Yenilenebilir enerji, ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kütahya ilimizde Enerji Tarlası projesinin kurulumuna başladık.” dedi.

KÜTAHYA’DAN SONRA MANİSA’DA DA YATIRIM

Kainat Holding, Kütahya’daki projeyle sınırlı kalmayacak. Asarkaya, “Kütahya’nın ardından Manisa’nın bağlı Kula ilçesinde de benzer bir tesisin kurulumu gerçekleşecek. Şimdi sıra Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde. Enerji Tarlası Kırklareli 1. Etap Projesi’nde parsel satışlarımız devam ediyor. Orada 55,672 metrekarelik bir alanda yeni bir tesis kurmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bölge ekonomilerine katkı sağladıklarına dikkat çeken Mehmet Asarkaya, “Yenilenebilir enerji projelerimizle ülkemizin enerji ihtiyacına sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Aynı zamanda istihdamı artırarak bölge ekonomilerine de katkı sağlıyoruz.”dedi.

Kainat Holding, sürdürülebilirlik ve çevre koruma odaklı projeleriyle Türkiye’nin enerji bağımsızlığını güçlendirmeye ve temiz enerji üretimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak çevreye ve ekonomiye olumlu etkiler sağlayan bu projeler, ülkenin enerji geleceğine parlak bir ışık tutuyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *