BİR HAFTA BOYUNCA ÇADIRLARDA KALACAKLAR: ÖĞRENCİLERDEN GAZZE’YE DESTEK

101

DPÜ öğrencileri, Gazze’de yaşanan zor koşulları anlatabilmek için bir hafta boyunca çadırlarda kalacak, Filistinli öğrenciler bölgede yaşanan zulmü anlatacak. Kampüste bir yürüyüş de düzenleyen öğrenciler, insanlık suçuna sessiz kalmak istemeyen herkesi alana davet etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Gazze’de yaşanan insanlık suçlarını gündemde tutmak için etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi yanında Hadis Topluluğu öncülüğünde başlayan etkinlikte öğrenciler, Gazze’de yaşanan zor koşulları gündemde tutmak, bölgedeki zorlukları anlatabilmek için bir hafta boyunca çadırlarda kalacaklar.

ZULME SESSİZ KALAMIYORUZ

Kütahya’daki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte öğrenciler, “Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan Gazze zulmüne sessiz kalamıyoruz. Bu konu şu an bütün dünyanın gündeminde. ABD üniversitelerinde başlayan eylemler dünya gençliğinin bu konuda duyarlı olduğunun kanıtı. Burada işlenen soykırım, bütün insanlığın ortak sorunu. Biz hem bu duruma dikkat çekmek hem de Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zor koşulları hissetmek için bir hafta boyunca çadırlarda kalacağız. Bununla beraber bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımıza bizzat Filistinli öğrencilerimiz tarafından anlatımlarda bulunacağız. Bu insanlık suçuna sessiz kalmak istemeyen herkesi alanımıza davet ediyoruz” dediler.

12 MAYIS’A KADAR AÇIK

Topluluğumuzdan yapılan açıklamada çadırın 12 Mayıs tarihine kadar açık olacağı bildirildi.

Öte yandan öğrenciler, Filistin’e yönelik İsrail saldırılarını kınamak ve Gazzelilere destek olmak amacıyla bir yürüyüş etkinliği daha düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültemizin önünde toplanan öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nin yanındaki Gazze Dayanışma Çadırı alanına kadar “SayStop” (DurDe) adlı bir yürüyüş düzenledi.

VİCDAN SAHİBİ İNSANLAR PROTESTO EDİYOR

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, İsrail’in saldırıları ve yaşanan insani kriz kınandı. Yürüyüşün ardından yapılan Türkçe ve İngilizce açıklamada uluslararası platformlara taşınan bu zulmün, dünya genelinde vicdan sahibi insanlar tarafından protesto edildiği vurgulandı. Özellikle ABD’deki New York ve Columbia Üniversitesi’nde başlayan gösterilere dikkat çekilen açıklamada, eylemlere katılan öğrenci ve akademisyenlere teşekkür edildi.

Üniversitemizde tüm dünyanın gündeminde olan Filistin konusunun farklı etkinliklerle ele alınmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gazze Dayanışma Çadırı ve SayStop yürüyüşü etkinliklerini düzenleyen öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *