14. ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU 23-26 MAYIS’TA DÜZENLENECEK

153

14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Hisarlı Ahmet’in vefatının 40. yılında müziğin herkese kapılarını açan birleştirici bir gücünü bir kez daha gösterecek. Tanıtım yemeği gerçekleştirilen sempozyum, 23-26 Mayıs tarihlerinde “Hafıza-Mekân ve Müzik” temasıyla düzenlenecek.

Bu yıl 14.cüsü düzenlenecek Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu tanıtım yemeği gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile Kütahya Güzel Sanatlar Derneği birlikteliği ve ülkemizin önde gelen Üniversitelerin paydaşlığında 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Hafıza-Mekân ve Müzik Temasıyla gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu” bu kez Hisarlı Ahmet Üstadın halk müziği mirası ile organik bir bağ kuracak.

BU SENENİN TEMASI HAFIZA-MEKÂN VE MÜZİK

İnsan ve toplum odaklı sempozyum, insan hayatının devinimli  dünyasında müziğin ve müzisyenlerin içinde bulundukları zaman ile etkileşimini ve ona uyum sağlama çabalarını , hafıza ve mekanın engin kavramları içinde araştırılmasını öngörüyor.

Sempozyum tanıtım yemeğine; Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı, Eyüp Kahveci, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Ahmet Tekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Süleyman Kızıltoprak, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özden, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan V. ve sempozyum düzenleme kurulu başkanı  Türkmen, Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özkan, Kütahya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, İş insanları ve ana sponsorlar;  Nafi Güral,  Nihat Delen,  Rafet Kırdar katıldı.

HİSARLI AHMET’İN VEFATININ 40. YILI

Sempozyum hakkında bilgi veren Uğur Türkmen; vefatının 40. Yılı olması nedeniyle bu yıl sempozyumda 40 konser gerçekleşeceğini, bildiri sunumları yanında; panel, atölye çalışmaları, konferanslar, söyleşilerin Kütahya halkı ile buluşacağını belirtti.

Sürdürülebilir yapısı ile dikkat çeken sempozyum tanışma yemeğinde söz alan katılımcılar; önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın hem büyük bir gurur hem de Kütahya’nın kültürel değişim ve gelişimine katkı sağladığı konusunda görüşlerini dile getirdiler. Kütahya Valisi Musa Işın ise sempozyuma her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

BİLİM KURULU 25 AKADEMİSYENDEN OLUŞUYOR

Vefatının 40. yılında Hisarlı Ahmet’i bu kez halk müziği mirasının organik olarak bağlı bulunduğu Hafıza, Mekân ve Müzik teması ile anıyor. Kütahya’nın kültürel sembolü Hisarlı Ahmet’in, yöresine ait türküleri özgün üsluplarıyla yorumlaması ve canlılığını koruyan bölgesel gelenekleri özüne sadık kalarak aktarması, onu hafıza ve mekân kavramları ile doğrudan ilişkilendiriyor. İnsan ve toplum odaklı olma geleneğini sürdüren, 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, tüm akademisyenleri insan hayatının bu akışkan dünyasında müziğin ve müzisyenlerin içinde bulundukları çağ ile etkileşimini ve ona uyum sağlama çabalarını, hafıza ve mekânın engin kavramları içinde araştırmaya davet ediyor. Hafıza-Mekân ve Müzik Temasının 25 farklı alt başlıkta ele alınacağı sempozyumun bilim kurulunda 8’i dünya üniversitelerinden 25 farklı akademisyen görev alacak.

‘UNUTULMAZ HATIRALAR BİRİKTİRİYORUZ’

Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy; ‘’14 Ocak 1984. Hisarlı Ahmet Üstadımızın aramızdan ayrılmasının 40.yılında; rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Kimsenin ilgisiz kalamayacağı diller üstü bir dil olan müziğin herkese kapılarını açan birleştirici bir gücünün var. Rahmetli Hisarlı Ahmet’in ’ Dünya dedikleri bir gölgeliktir ‘’ sözleriyle, hep birlikte bu gölgelikte unutulmaz hatıralar biriktiriyoruz. 23-26 Mayıs 2024’te, bilgi şöleninde bir araya gelmek dileğiyle…’’ ifadesinde bulundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *