‘TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

141

TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL’DAN DPÜ’YE ZİYARET ‘TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

Hackathon ve Teknoloji Festivali’nde öğrencilerle buluşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST 2023’te şampiyonluk kazanan araçla yerleşkesinde tur attı. Milli Teknoloji Hamlesinde en çok gençlere güvendiklerini belirten Mandal, “Tam bağımsız Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

DPÜ BBT Hackathon ve Teknoloji Festivali’ne katılmak için Kütahya’yı ve DPÜ’yü ziyaret eden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ilk durağı Kütahya Tasarım Teknokent oldu. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından karşılanan Prof. Dr. Mandal, Teknokent Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Özdemir ve Üniversitemizin Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Yurdakul’dan Teknokent’te yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞAMPİYON ARAÇLA KAMPÜSTE TUR ATTI

Teknokent’in ardından Evliya Çelebi Yerleşkesi ziyaret eden Prof. Dr. Mandal, Rektör Kızıltoprak’ın eşliğinde Bedesten’de düzenlenen Hackathon ve Teknoloji Festivali’nde öğrencilerle buluştu. DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu ortaklığıyla düzenlenen festival alanındaki takım stantlarına tek tek uğrayan ve öğrencilerden ‘Akıllı Kampüs’ temasıyla yapılan yarışmadaki projeleri hakkında bilgi alan Mandal, yarışan takımlara başarılar diledi. Prof. Dr. Mandal, daha sonra TEKNOFEST 2023’te Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışları İvmelenme Yarışması’nda şampiyonluk kazanan araçla yerleşkesinde tur attı.

Ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Hasan Mandal, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Kütahya programımız kapsamında girişim ve sanayi ekosistemimizin temsilcileri ile de bir araya geldik. İlk olarak Dumlupınar Teknokent’te yer alan girişimci firmalarımızı ziyaret ettik. Ticarileşmiş projeleri de bulunan firmamızın geliştirdikleri projeler ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldık. TÜBİTAK olarak daha güçlü girişim ve daha güçlü sanayi ekosistemi için çalışmalarımıza devam edecek ve Ülkemiz için geliştirip üreten firmalarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.

‘EN ÇOK GENÇLERE GÜVENİYORUZ’

Üniversiteli gençlerimizin katıldığı ve 48 saat süren bir teknoloji maratonu olan etkinlikte “Akıllı Kampüs” teması ile projeler geliştiren ve yapay zekâ gibi geleceğin yükselen teknolojilerini geliştirdikleri çözümler ile birleştirmek için yarışan öğrencilerimiz ile tek tek görüşerek projeleri hakkında bilgiler aldık. Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda her zaman en güvendiğimiz dayanağımız olan gençlerimizin birbirinden farklı alanlarda geliştirdikleri projeleri inceledik ve TEKNOFEST deneyimlerini dinledik. TÜBİTAK olarak her zaman gençlerimizin yanında olmayı sürdürecek, Tam Bağımsız Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *