KÜTAHYALI GENÇ AVUKATLARI FİNALLERE KATILACAK ‘TECRÜBE VE DİSİPLİN BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ’

168

Kütahya Barosu olarak mesleğin başındaki avukatların tecrübe kazanmasına büyük önem verdiklerini belirten Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Kütahya Barosu takımının bu sayede Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasında Ege Bölge Elemelerinde birinci olduğunu ifade etti. 

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması Ege Bölge Elemelerinde Kütahya Barosu takımı birinci oldu. Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, elde edilen başarının sırları hakkında konuştu. Yarışmanın 9 yıllık tarihi bulunduğunu belirten Sunay, yarışmalara Kütahya olarak ilk defa ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Uşak, Aydın, İzmir, Muğla, Denizli ve Kütahya olmak üzere 6 baronun yarıştığı yarışmada Kütahya Barosu stajyer avukatların birinci olduğunu ifade eden Sunay, “Eylül ayında gerçekleşecek olan Türkiye finallerinde Ege Bölgesini temsil hakkı kazandılar. İnşallah orada da en iyi şekilde hazırlanıp birinci olarak dönmeyi hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘BİZİM MESLEĞİMİZ PRATİKTEN İBARET’

Yarışma öncesi çok verimli bir hazırlık süreci yaşadıklarını ifade eden Sunay, “Biz Kütahya Barosunun Staj Eğitim Merkezinde bir çalışma ve proje dâhilinde tüm meslektaşlarımızın ve stajyer avukatlarımıza sorumluluklar vererek, sunumla yaptırıp bir hazırlığa sokuyoruz. Bu sayede mesleğe başladıklarında savunma noktasında rahat hareket edebilsinler, özgüvenleri yerinde olsun istiyoruz. Yapılan çalışmalar stajyer avukatların mesleğe çok daha kolay adapte olmasını da sağlıyor. Çünkü her şey teori değil. Esasen bizim mesleğimiz pratikten ibarettir.” Dedi. Staj Eğitim Merkezinde önce baro içinde seçmeler yaptıklarını ifade eden Sunay, yarışmaya katılmak isteyen gönüllü stajyer avukatlar arasından 3 asil 1 yedek seçtiklerini ardından Türkiye Barolar Birliğinden gelen örnek dava konusu üzerinde çalışmalar başlattıklarını açıkladı. 

BİRİNCİLİK KIL PAYI KAÇMIŞTI

Yapılan disiplinli çalışma ve edinilen tecrübenin başarıyı getirdiğine dikkat çeken Sunay, şu ifadeleri kullandı: “Uzun yıllardır gerçekten hep yarı finalde, hatta kurayla elenmiş olduğumuz bir süreç geçirdik. Takımları meslektaşlarının çalıştırdığını dile getiren, “Başta takım koçlarımız Av. Hasan Kılıç, Av. Bahadır Soylu ve benim ayrıca Kütahya Barosu Gençlik Meclisimizin de dahil olduğu çalışma sürecinde çok büyük bir emek verdik. Bu emeğin karşılığını da Kütahya Barosunu temsil eden Stj Av. Aslıhan Gürkaş, Stj Av. Büşra Çelik, Stj Av. Yiğitcan Gazioğlu, Stj Av. Mehmet Büber sayesinde birinci olarak aldık. Emeği geçen herkese teşekkürler”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *