KÜTAHYALI KADINLAR FİLİSTİN’İN YANINDA

122

Filistin’de yaşanan insanlık dramı için ‘Biz ne yapabiliriz?” diyerek elini taşın altına koyan Kütahyalı kadınlar Kütahya İl Müftülüğü öncülüğünde Hayır Çarşı’sı kurdular. 2 bine yakın kadının el emeği ile çarşının kurulduğunu kaydeden Kütahya İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak “Kadınlarımız büyük emek gösterdiler. Zulme karşı çıkmak noktasında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

‘GAZZE İÇİN NE YAPABİLİRİM?’

Kütahya il Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi gönülleri öncülüğünde Gazze İçin Hayır Çarşısı kermesi kurulacak. Hayır Çarşısı, Kütahya Valiliği önünde bugün saat 10.00’da vatandaşla bulaşacak. Kütahyalı kadınların ‘Gazze için ne yapabiliriz?’ düşüncesiyle etkinliğin ilk adımının atıldığını belirten Kütahya İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak bütün resmi izinlerin alındığının altını çizdi.  ‘Gazze için ne yapabilirim?’ diye düşünen herkesi kermese davet eden  Anatoprak vatandaşların isterlerse evlerinde yaptıkları ürünleri getirerek, isterlerse ürün satın alarak destekte bulunabileceklerini dile getirdi.

‘HERKES ELİNDEN GELEN BİR ŞEYİ

YAPMANIN DERDİNE DÜŞTÜ’

Hayır Çarşısı fikrinin ilk olarak kadınlar tarafından gündeme getirildiğini kaydeden Anatoprak “7 Ekimden bu yana zaten insanlar tabii ki durumdan oldukça rahatsız ve herkes elinden gelen bir şeyi yapmanın derdine düşerek ‘biz ne yapabiliriz’ dediler. Özellikle hanımlarımızda kermes yapabiliriz fikri hasıl oldu. Yine Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezde, biz bunları düşünürken bir haber gönderdi. Kermes yapılabileceğine dair haberi aldık. Resmi dayanağımızda da oluşmuş oldu. Valiliğimizden de izin isteyerek valilik önünde bir kermes planladık. Kermeste Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Gençlik Kollarımız, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi üyelerimiz ve kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin, velililerimiz katkılarıyla bir hayır çarşısı kurulacak” ifadelerini kullandı.

Hayır Çarşısı’nın kurulabilmesi için bin 500-2 bin civarı kadının ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Anatoprak “Kadınlarımız ürünleri kendi evlerinde yapacaklar. Biz de kermesimizde gözleme yapacağız. Gözleme pişirip satacağız. Bunu da bizim kadınlarımız yapacak. Kadınlarımız şu anda büyük emek gösteriyorlar. Mantılar açıyorlar, sarmalar sarıyorlar” şeklinde konuştu.

‘ZATEN DURUŞUMUZ BELLİ’

Gazze’de yaşnan zulme karşı net bir duruş sergilediklerini dile getiren Anatoprak “Zulme karşı çıkmak noktasında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Zaten duruşumuz belli ama yapacağımız vatandaş olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktı. Kurum olarak da Türkiye Diyanet Vakfı olarak da bu işin lokomotifini oluşturduk. Katılmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. Tüm hemşehrilerimiz hayır çarşımıza davetlidir. Eğer destek olmak isterlerse hayır çarşımız Kütahya valiliği önünde olacak. Vatandaşlarımız isterse hazırladıklarını getirebilirler ya da ürünlerden satın alabilirler. Hayır Çarşımızın açılışı bugün 10 da yapılacak, cumartesi de bütün gün devam edecek” ifadelerine yer verdi. 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *