İL ÖZEL İDARESİ 2024 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI ‘ÖNGÖRÜLEN BÜTÇE 935 MİLYON TL’

115

2024 yılı için İl Özel İdaresi bütçesinin 935 Milyon TL olarak öngörüldüğünü ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, “Bir önceki yıl biliyorsunuz 600 Milyon TL idi. Yani bütçemizde yüzde 55,83’lük ciddi bir artış sağlamış oluyoruz.” Dedi.

2024 yılı bütçesinin görüşüleceği İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura Başkanlığında başladı. Geçtiğimiz Pazar günü 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü Ülke genelinde ve İlimizde coşku içerisinde kutlandığını ifade eden Özcura, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Tekrar milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. İsrail’in Filistin de başlattığı katliamları kınıyor ve lanetliyorum.” Şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 55,83’LÜK CİDDİ BİR ARTIŞ’

Kasım ayının hem merkezi hükümetlerde hem de yerel yönetimlerde bütçe ayı olduğuna değinen Özcura, “İl Genel Meclisi olarak bu ay içerisinde İl Özel İdaresinin 2024 yılı bütçesini görüşüp karara bağlayacağız. Encümenden meclisimize gönderilen bütçe taslağı 2024 yılı için öngörülen bütçe 935 Milyon TL dir. Bir önceki yıl biliyorsunuz 600 Milyon TL idi. Yani bütçemizde yüzde 55,83’lük ciddi bir artış sağlamış oluyoruz. Bu şekliyle bütçe taslak olarak bize geldi. Bizde bu ay içerisinde bütçeyi bölüm bölüm değerlendirip bütçe görüşmelerini tamamlayacağız. Artış çok önemli çok dikkatli olmamız gerekiyor. Hassasiyet gösterdiğinizi biliyorum. İhtiyaçları iyi belirlememiz lazım. İlçelerimizdeki talepler, İdare teknik ekipleri ile görüşüp önceliklerimizi belirlememiz gerekiyor.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *