‘AYNI ALIŞKANLIĞA MÜSAADE ETMEYİZ’

149

Kütahya Belediyesinin 73 milyon TL vadesi geçmiş, tahakkuk edilmesine rağmen tahsil edilmemiş alacağı olduğunu belirten Başkan Işık, “Her seçim dönemindeki aynı alışkanlıkların sergilemesine müsaade etmeyeceğiz. Kanuni tahsil yollarını harekete geçireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ‘2024 Mali Yılı ve Takip Eden İki Yıla Ait Belediye Bütçesinin müzakeresi’ gündemi ile toplanan Belediye Meclis Toplantısı öncesi değerlendirme toplantısını yaptıklarını açıkladı.

‘73 MİLYON TL ALACAK GÖRÜNÜYOR’

Değerlendirme toplantısında şu ana kadar yaklaşık 73 milyon TL vadesi geçmiş, tahakkuk ettirdikleri halde tahsil edemedikleri alacaklarının göründüğünü belirten Başkan Işık, “Bu 73 milyonu mümkün olduğunca tahsil edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘KANUNİ TAHSİL YOLLARINI HAREKETE GEÇİRECEĞİZ’

Seçime yaklaştık diye her seçim döneminde olduğu gibi bazı vatandaşların aynı alışkanlıkları sergilemesine müsaade edemeyeceklerini vurgulayan Başkan Işık, “Resmi tebligatları yapıp vatandaş buna rağmen bu parasını ödemiyorsa kanuni tahsil yollarını harekete geçireceğiz.” Dedi.

‘Seçim yılana denk gelen bütçelerin çok sapma gösterebildiğini ifade eden Başkan Işık, 2019 yılında göreve geldiklerinde böyle bir bütçe ile karşılaştıklarını belirtti. Başkan Işık, hazırlanan bütçede seçime rağmen sapma gösterilmesin diye çabaladıklarına değindi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *