TULU PORSELEN’DEN GASTRO ANTALYA ÇIKARMASI

249

Ant Porselen Kütahya Valiliği Küyahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile yapılan hibe ve işbirliği protokolü kapsamında Yoncalı  Mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile sponsor olarak Gastro Antalya Yarışmasında  yer aldı.

Türkiye’nin en prestijli yarışması GASTROANTALYA’da yerini alan TULU Porselen , dünyada da saygın yerini alarak ülkemizi gastronomi ve mutfak alnında en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor. GastroAntalya yarışmasında Kütahya’yı tüm dünyanın önünde temsil eden TULU Porselen toplam 8 kategoride 11 öğrenci ile yarıştı. Öğrenciler GASTRO ANTALYA’dan Kütahya’ya 1 altın madalya ile birincilik,  7 gümüş madalya ile ikincilik, 6 bronz madalya ile döndü. Yılın En İyi Lisesi kategorisinde 3’er kişiden oluşan bir ekip yarıştı ve bronz madalya kazandı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde 3’er kişiden oluşan bir ekip yarıştı ve gümüş madalya kazandı.  Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde bir öğrenci bronz madalya, diğer 5 kategoride de 7 madalya kazanıldı. Katılan tüm öğrenciler madalya kazanırken, ter dökülen tüm kategorilerde derece elde edildi.

SADECE OKUL DEĞİL KÜTAHYA DA KAZANDI

Tulu Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç’ın eğitime verdiği önemi okul sanayi işbirliği içerisinde yer alarak gösterdiğine dikkat çeken Tulu Porselen Başkan Danışmanı Soner Sulamaz “Ali bey farkındalık oluşturmuş okula ve öğrencilere olan güveni tam olmuştur. Bunun sonucu öğrencilerimiz Kütahya’ya madalyalarla dönüş yapmıştır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Okul idaresi ve öğretmenlerimizin öz verili çalışmaları bu başarıda en önemli unsurdur. Bu yarışmada sadece okul değil Kütahya da kazanmıştır. Elde edilen başarı ile Kütahya’nın tanıtımında önemli rol oynamıştır. Aralık ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan yarışmada okulumuza başarılar diliyorum. Biz yine TULU porselen olarak yanlarında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA İSTEKLİ OLURSA

GASTRO KÜTAHYA DA OLUR

Gastro Antalya’nın 25 yaş altı ve 25 yaş üstü yarışma ile göz doldurduğunun altınıçizen  Askder Başkanı Bilal Yüreğir, “Yönetime ve ekibine bu başarılı organizasyon için teşekkür ediyorum. Misafirperverlikleri ikili ilişkileri ile bizleri onure ettiler. Bulunduğumuz süre zarfında çok güzel diyaloglar gerçekleşti Kütahya’mızı, yemeklerimizi ve ürünlerimizi anlatma fırsatına eriştik. Suudi prens Zahrani Mohamed samimi bir sohbetimiz oldu. Kendisini Kütahya’yı ve fabrikamızı görmesi için davet ettim. Davetle alakalı temaslarımızı sürdüreceğiz. Gastro Antalya  Michelin Yıldızına sahip şefleri, bölge başkan şefleri ve şeflerin buluşma yeri oldu. Bizlere yakın ilgi gösteren Bilal Yüreğir Başkan – Ömer Yalçın Yurt Dışı Başkanı – Abdessamad Hamrerras General President-Emil Aliyev Culinary Director-Akbar Kh Umarovthe Chairman Halal Commisons Wıcs    Vice President Of Wfrs-Movlotovakhadizhat Adamovna President Of The Guilg Of Chefs Of The North Caucasus ‘a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kendileriyle birebir temasta bulunup Kütahya’yı ve fabrikayı ve ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Yüreğir “Onlarda memnuniyetlerini bildirip katkıda bulunmak istediklerini söylediler. Bizim için onur verici oldu. Yurtdışında bu vesile ile Kütahya’mızı ve ürünlerimizi anlatacak dostlarımız oldu. Bu anlamda organizasyon GASTRO KÜTAHYA yapabileceklerini, Kütahya’nın buna istekli olması gerektiğini beyan ettiler. Hatta jest yapıp öncelikle bölge başkanlarını Kütahya’ya davet edebileceklerini ve şehrin yöneticileriyle temas ettirebileceklerini söylediler” diye konuştu. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *