YAKUPOĞLU’NUN HEYKELİ YAPILDI

218

DPÜ’nün Ahmet Yakupoğlu’nu doğum gününe özel düzenlediği etkinliklerde Şaban Uysal tarafından yapılan Ahmet Yakupoğlu’nun bal mumu heykel ilk kez sanatseverlerle buluştu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Ahmet Yakupoğlu’nu doğum gününde özel etkinliklerle andı. Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Hat Sanatçısı Prof. Uğur Derman ve Tezhip Sanatçısı Prof. Dr. Çiçek Derman Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mustafa Demir ile okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Şaban Uysal, Ressam Halil Kırkıl katıldı.

‘YAKUPOĞLU’NUN BÜYÜK KATKISI VAR’

DPÜ olarak Ahmet Yakupoğlu’nun hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasına şöyle devam etti: “Ahmet Yakupoğlu Millî Mücadele’nin zor yıllarında dünyaya geldi. Liseyi bitirene kadar Kütahya’da yaşadı. Resim sanatında kendini geliştirmek için İstanbul’a gitti. Ahmet Yakupoğlu’nun da hayatındaki dönüm noktası 1941 yılı baharında Vahitpaşa Kütüphanesi’nde Ordinaryus Prof. Dr. Süheyl Ünver ile tanışmasıdır.  Yakupoğlu, Türk sanatına önemli katkılarda bulunmuş büyük bir sanatçıdır. Hıdırlık Mescidini, Ana Sultan Türbesini, Gaybi Efendi Türbesini, Gür Çeşmeyi, Darülkurrayı biz onun resimlerinden hatırladık. Bugün bu eserler restore edilip Kütahya’nın ve Türk-İslam medeniyetinin özgün hâlleriyle hizmetine sunuluyorsa bunda rahmetli Yakupoğlu’nun büyük katkısı var.”

YAKUPOĞLU’NUN SANATINDAKİ ÖZGÜN AYRINTILAR ANLATILDI

Prof. Dr. Çiçek Derman ve Prof. Uğur Derman, konuşmalarında Ahmet Yakupoğlu’nun yaşamından, onunla yaşadıkları anılardan bahsettikten sonra Yakupoğlu’nun sanatçı kişiliği, sanatındaki özgün ayrıntılar ve Kütahya sanatındaki yeri hakkında anlatımlarda bulundular. Panel bölümün ardından etkinlik Ressam Halil Kırkıl’e ait eserlerin yer aldığı serginin açılış yapıldı. Etkinliklerin son bölümünde Şaban Uysal tarafından yapılan Ahmet Yakupoğlu’nun bal mumu heykel ilk kez sanatseverlerle buluştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *