‘DEPREME DAYANIKLI BİR KÜTAHYA İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

181

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunların çözümünün büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Işık, süreçteki son durumu aktardı. Mikro Bölgeleme Çalışmasında raporu elde etmek üzere olduklarına değinen Başkan Işık, “Depremde dayanıklı, dirençli bir Kütahya için çok çalışacağız.” Dedi.

DEPREM KÜTAHYA’DA DA HİSSEDİLDİ

Dün 10.42 sıralarında Bursa’da Merkez üssü Gemlik olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde art arda yaşanan iki deprem yürekleri ağızlara getirdi. Kütahya’da da hissedilen depremin ardından gözler, şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına döndü.

SULTANBAĞINDA SÜREÇ YAKINDA BAŞLAYACAK

Mudanya merkezli 5.1 şiddetinde meydana gelen ve Kütahya’da hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sanayi sitesinin birinci etabının başlatıldığını hatırlattı. Riskli alan ilan edilmiş, 10 yıldır sözü edilen ama bir türlü somut adım atılamayan Vefa ve Osmangazi mahallesinde 500’er konutu başlattıklarını ifade eden Başkan Işık,  “Yakında onlar tamamlanacak. Geride ikinci ve üçüncü etaplık Bin’er konut daha var onlar başlayacak.” Dedi. Sultanbağı mahallesinde tüm vatandaşlarla görüşmelerin tamamlandığını ve mahalle sakinlerinin yüzde 75 oranında kentsel dönüşüme rıza gösterdiklerini ifade eden Başkan Işık, yakında sürecin başlayacağını vurguladı. 

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunların çözümünün büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Işık, “6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen depremden sonra o bölgedeki fay hatlarının incelenmesi, zemin etütleri ile ilgili Mikro Bölgeleme Çalışması başlatıldı. 11 ile ek olarak 81 il içinde sadece Kütahya’da başlatıldı.” Dedi. Depremden önce Çevre Şehircilik Bakanlığına böyle bir talepte bulunduklarını açıklayan Işık, “O dönem Bakan Murat Kurum mikro bölgeleme çalışması için talimat verdiğinde bizim talebimiz de ortaya çıkmış ve “Madem daha öncesinden talepleri var 12’inci il olarak Kütahya’yı  ekleyelim” denilmiş.” İfadelerini kullandı.

RAPORU ELDE ETMEK ÜZEREYİZ

Kütahya’da mevcut yerleşim alanlarının tamamını kapsayan mikro bölgeleme saha çalışmalarının bitirdiklerini belirten Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Raporumuzu elde etmek üzereyiz. Bu rapor ışığında “Hangi arsada zemin özelliklileri ne?, Fay hattı nereden geçiyor?, Buraya konut ya da iş yeri yapılır mı yapılmaz mı?” Yeni ve eski Kütahya’da hangi binaları yenilemeliyiz? Her şeyi görmüş olacağız. Depremde dayanıklı, dirençli bir Kütahya için çok çalışacağız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *