GELECEĞİN HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ: SAĞLIK ORDUSUNUN GELECEK NEFERLERİ

888

KSBÜ Tıp Fakültesi öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreninde konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Tekin, Sizleri buradan donanımlı bir şekilde mezun edeceğiz. 6 yıl sonra ailelerinizin bize emanet ettiği sizleri doktor olarak sağlık ailesine ve ailelerinize teslim edeceğiz. Allah size hep iyileşecek hastalar nasip etsin.” Dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Dönem 1 ve Dönem 2 öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Düzenlenen törenle geleceğin hekimleri sağlık ailesine ilk adımlarını atma yolunda beyaz önlüklerini giydi.

Törene KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Fatma Emel Koçak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

‘ÖNLÜKLERİNİZİ KİRLETİN MESLEĞE İNANCINIZI HİÇ KİRLETMEYİN’

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında beyaz önlük giymenin önemini vurgulan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, “Önlükleriniz giydikçe kirlenir, yıkanır, temizlenir ama siz vicdanınızı, ahlakınızı ve mesleğe olan inancınızı hiç kirletmeyin. Hep böyle masum kalın, burada yaşatacağınız gururu mezun olduğunuzda hem ailelerinize hem de bizlere yaşatırsınız umarım. Sizlere bu yolda başarılar diliyorum. Önlükleriniz ve sizler her zaman beyaz kalın, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencilerin bugüne gelmesinde büyük emekleri olan velilere teşekkür etti.

DONANIMLI BİR ŞEKİLDE MEZUN OLACAKLAR

KSBÜ’yü tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Tekin ise, “Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen alt yapısını geliştirmiş ve öğrencilerini donanımlı şekilde yetiştiren bir üniversitedir. Sizleri buradan donanımlı bir şekilde mezun edeceğiz. Ülke olarak sağlık hizmeti alanında dünyadaki en gelişmiş ülkelerden bile daha iyi sağlık hizmeti sunmaktayız. Filistin’de yüzlerce binlerce insan hayatını kaybediyor ama kimsenin sesi çıkmıyor, yine sağlıkçıların sesi çıkıyor. Biz oraya doktorlarımızı gönderdik, bizim orda sağlıkçılarımız var.” şeklinde konuştu.

‘HEP İYİLEŞECEK HASTALARINIZ OLSUN’

Kıymetli ailelerinin bu yaşa kadar getirdiği öğrencilerin, saflığın, temizliğin sembolü beyaz önlüklerinizi giyeceğini vurgulayan Tekin, “Mesleğiniz çok güzel bir meslek. İnsanlar sizlerle mahremlerini paylaşacaklar, bu sizin mesleğinizin saygın olmasının bir göstergesidir. Üniversite olarak önünüzdeki bütün engelleri kaldırarak 6 yıl sonra ailelerinizin bize emanet ettiği sizleri doktor olarak sağlık ailesine ve ailelerinize teslim edeceğiz. Allah size mesleğe katıldığınız zaman da hep iyileşecek hastalar nasip etsin, yolunuz hep açık olsun.” dedi. Açılış konuşmasının ardından öğrencilerimize beyaz önlüklerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tören programı sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *