MERKEZİN KÜTAHYA’DA EŞİ BENZERİ OLMAYACAK

168

Germiyan Kampüsü’ndeki spor alanlarını restore ettiklerini ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, baharda bitmesi planlanan fitness merkezinden öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da yararlanabileceğini ifade etti. Rektör Tekin “Belki de Kütahya’da eşi benzeri olmayan bir fitness merkezimiz olacak” dedi.

SAĞLIK İÇİN SPOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, çalışmaların devam ettiği Germiyan Kampüsü’ndeki spor alanlarının yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sağlıkta sporun çok önemli olduğunu ifade eden Rektör Tekin, bir sağlık üniversitesi olarak öğrencilerde bu algının ve kültürün desteklenmesi için çalışmaları yaptıklarını belirtti. Öğrencilerin gerek kapalı gerek açık nitelikli mekanlarda spor yapmaları için alanlarda spor alanlarını restore ettiklerini ifade eden Rektör Tekin, 4 milyon TL civarında ciddi manada bir bütçe ayırarak spora alanlarını güzel ve nitelikli bir hale getirdiklerini vurguladı.

4 MİLYON’LUK BÜTÇE AYRILDI

Germiye Kampüsünde yer alan halihazırda kullanılamayan spor tesisleri ve halı sahanın yenilenerek, basketbol sahası, fitness salonu, ilave wc-duş, giyinme bölümleri yapılacağını ifade eden Tekin, 4 milyon 685bin TL bedel ile sözleşme imzalandığını belirtti. 20 Ekim 2023 tarihinde işe başlanan işin 16 Nisan 2024 tarihine kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Tekin, İş kapsamında Bin 216 metrekare suni çim imalatı, bin 354 metrekare halı saha brandası yapılacak ve kullanılamayan kapalı uzay çatı spor salonunun fitness salonuna dönüştürüleceğini ifade etti.

FİTNESS MERKEZİNDEN VATANDAŞ DA YARARLANACAK

Mevcut spora alanlarına tadilat yaparak orada çok güzel alanlar oluşturacaklarının altını çizen Tekin, baharda bitmesi planlanan fitness merkezi bittiğinde normal vatandaşlarımız da yararlanabileceğini ifade etti. “Belki de Kütahya’da eşi benzeri olmayan bir fitness merkezimiz olacak.” Şeklinde konuşan Tekin, soyunma odaları, mekanlar oluşturarak hem kütahya halkının hem öğrencilerinin daha nitelikli bir alanda spor yapmalarını sağlayacaklarını vurguladı.

HALI SAHA TAMAMEN YENİLENDİ

Halı sahada çevre düzenleme işlerinin tamamlandığını suni çimlerin serildiğini brandanın değişim işlerine başlandığını aktaran Tekin, “Halı sahamızın içerisini, halısını ve brandasını tamamen değiştirerek öğrencilerimize yakışır hale getirmek için ciddi bir yatırım yaptık.” Dedi.

‘AMATÖR KULÜPLER İLE

BİRLİKTE KULLANIYORUZ’

Çim sahada çim bakımlarının yapılıp tribünde koltuk eklemesi ve düzenlemeleri yapıldığını söyleyen Rektör Tekin, “Açık sahamız çok bakımsızdı tarla gibiydi. Arkadaşlarımızın gayreti ile hem tribünlerini hem de stadyumun kendisini yeniledik. Profesyonel futbol liglerinde görebileceğimiz bir yeşil alana kavuşturduk. Hatta amatör kulüpleri burada dönem dönem antrenmanlarını yapmak için izin istediler bizde onlara izin verdik. Beraberce o sahayı kullanmaya başladık.” Şeklinde konuştu. Rektör Tekin, Germiyan Açık Voleybol ve Basketbol Sahası Zemin Yenileme ve Tel Çit Onarım ve Boyama İşlerinin ise tamamlandığını ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *