2024’E BAŞLARKEN

355

    Yeni yıl yeni başlangıç demek , yeni yılın hepimize tüm dünyaya barış, kardeşlik yılı olması temennisi ile hayırlı yıllar dilerim. Geriye dönüp baktığımızda derken geriden ders çıkartıp, ilerisi için çizeceğimiz yolun ilk adımları ile mutlaka karamsar olmayıp umutla aydınlığa gidelim.

    Evet Ülkemiz için Cumhuriyetimizin 100 yılını geride bırakırken çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamız tek temennim. Hayırlı yıllar, umut eksilmesin, sağlık huzur bereket dolu olsun. Savaşlar olmasın insanlar diktatör kafalar yüzünden ölmesin   , kadın cinayetleri son bulsun, magandalık son bulsun, hiç yüzünden pisi, pisine ölümler olmasın huzurlu günlerimiz olsun.

    Bu dileklerin gerçekleşmesi hepimizin ortak noktası olsun. Şimdi geriye dönüp baktığımızda son 3 yıl dünya için ülkemiz için kabus gibiydi. Pandemi nedeni ile milyonlarca insanı kaybettik, dolayısı ile ekonomik daralma yaşadık, dünya ise bu beladan kurtulurken diktatöriyel kafaların anlamsız savaşları ile yine binlerce manasız can kaybı yaşadı. Rusya, Ukrayna ve Çin mezalimleri ve Orta doğu, Filistine sıçrayan alevin masum canları yakması hepimizi can evinden vurdu, Emperyal güçlerin Orta doğu yu bataklığa çeviren ateşi maalesef insanlık suçlarının işlendiği yıllar olarak karşımıza çıktı. Evet bir damla huzur ve barışa muhtaç bir dünya ya hasretiz. İşin özü yayılmacı  politikalar kan denizinde boğulan masum insanların ahı umarım bu cani örümcek kafaları da yaksın.  

    Gelelim ülkemize pandemi sonrası toparlanma sürecine bir türlü geçemedik. Maalesef yanlış ekonomik kararların üst üste gelmesi toparlanmayı hızlandıramadı. Türkiye nin tek kurtuluşu üretim ekonomisidir. Tüketim toplumu olmak, yeni alanlar açmamak , krizin boyutunu derinleştirdi. Zengin daha zengin, fakir daha fakir hale geldi, aradaki uçurum büyüdü. Sosyal patlamaların başı olan ekonomik kriz bir sürü suçla bizi tanıştırdı. Baktığımızda Ahlaki çöküşünde bu krizde payı var.  Bir an önce toparlanıp doğru istikameti bulmamız şart yoksa kriz derinleştikçe sosyal suçlar daha da artacaktır. Yine altını çizeyim ahlaki çöküşü önleyip, bir an önce üretim ekonoımi sine  dönmek ve tarımda kendi kendine yeter hale gelmeliyiz.

    Son olarak ta Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde siyasette yeniden şekillenecek hep söylediğim cümle ile nokta koyayım. Yerel seçimler yerelde olur. Yani partilerden çok adaylar ve projeler yarışır. İlimizde yıllardır yerel seçimleri genel seçim ile karıştırdığımız için maalesef Kütahya batının doğusu oldu. Ufku açık akılcı politikalara sahip parti kimliği ile değil kişilik ile ön plana çıkan adaylara oy vermeniz dileği ile 2024 yılı hepimizin beklentisinin olacağı yıl olmasını dilerim.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *