ZULME DUR DEMEK İÇİN HEP VAR OLACAĞIZ

170

“Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e lanet” mitingine 200 Kütahyalı ile birlikte katıldıklarını belirten TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun, “Zulmün olduğu yerde bizler var olmaya çalışıyoruz. Bu zulme dur diyebilmek için her zaman var olacağız.” Şeklinde konuştu.

‘BU KADAR BÜYÜK BİR KALABALIĞI BİZ DE BEKLEMİYORDUK’

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya İl Temsilciliği İstanbul’da düzenlenen ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet’ mitingine katıldı. Galata Köpürüsünde Gazze için düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e lanet” geniş bir yankı uyandırırken TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Saidi Furkan Coşgun bin yüzbinlerin katıldığı mitingde yaşananları aktardı. Bu kadar büyük bir kalabalığı beklemediklerini ifade eden Coşgun, hedefledikleri 100 binlik katılıma göre planladıkları mitingde emniyetin açıklamış olduğu sayının 250 bin civarında olduğunu belirtti.  

200 KÜTAHYALI MİTİNGE KATILDI

Kütahya’dan da bütün STK’lara bir çağrıda bulunduklarını dile getiren Coşgun, “Kütahya TÜGVA olarak da bu konuya öncü olduk. Kütahya’dan 4 otobüs yola çıktık. Daha çok katılmak isteyen vardı ama biz oranın durumu ve emniyet açısından riske atmamayı düşündük ve 200 kişiyle Kütahya’dan ayrıldık.” Şeklinde konuştu. Sabah namazını Ayasofya’da icra etmek istediklerini dile getiren Coşgun, “Ayasofya’nın tıklım tıklım dolduğunu Sultanahmet’in önüne kadar da insanların seccadeleriyle gelip sabah namazını kıldığını gördük. Bizler de Sultanahmet’te namazımızı kıldık. Camilerde toplanan kitleler Galata Köprüsüne doğru yürümeye başladılar. Tekbirler ve dualar eşliğinde yürüdük. En önde protokol vardı. Açıkçası biz bu kadar protokolün katılacağını bilmiyorduk.”İfadelerini kullandı. Protokolün başında TÜGVA İstişare Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, Selçuk Bayraktar, Haluk bayraktar ve Sümeyye Erdoğan’ın bulunduğu ifade eden Coşgun, ayrıca emniyet müdürleri, mevcut bakanlar ve eski bakanlar İstanbul’daki bazı il ve ilçe belediye başkanları, birçok STK başkanlarının katılımıyla protokolün de  kalabalık olduğunu vurguladı. 

‘MAHŞERİ BİR KALABALIK VARDI’

Normalde Galata Köprüsüne saat 8.30’da girmeyi planladıklarını ancak yoğunluk sebebiyle 9.30’a ertelendiğini belirten Coşgun, “Galata köprüsünde TÜGVA genel başkanımız İbrahim beşinci ardından, istişare kurulu başkanımız Bilal Erdoğan konuşmalarıyla birlikte diğer STK başkanlarımızın konuşmalarıyla beraber büyük bir etkinlik gerçekleştirilmiş olundu. Marşlar söylendi ezgiler söylendi. Gökyüzüne şehit olan kardeşlerimiz için balon bırakıldı. Çok güzel bir etkinlikti. Çok yoğun bir katılım vardı. Hatta artık köprü saat 9.30, 10.00’a doğru kilitlenmiş vaziyetteydi. Tıklım tıklım dolmuş vaziyetteydi. Mahşeri bir kalabalık vardı. Biz sabah namazında bu kadar büyük bir kalabalık beklemiyorduk. Gerçekten de namaz namazına gelenlerle birlikte yürüyüş sonra köprüde buluşmanın ardından köprü kapandı.” Şeklinde konuştu.

DÜNYA’DA SES GETİRDİ

308 STK’nın ortaklığın TÜGVA’nın öncü olduğu bir etkinliği düzenlemeyi başardıklarını ifade eden Coşgun, “Şükürler olsun bunu tüm dünyaya da göstermiş olduk. Bütün sosyal medya platformlarında televizyonlarda bunun haberi yapıldı. Dünya çapında da bunun haberi yapıldı. Bizler bu noktada Kudüs’ün sesi olmaya bu zulme dur demeye her zaman hazırız.” Dedi.

BİZİ TAKİPTE KALIN

Kütahya’da STK’larla çalışmaları devam ettirdiklerini belirten Çoşgun, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle bu tür faaliyetlerimize önem göstermeye çalışıyoruz. Zulmün olduğu yerde bizler var olmaya çalışıyoruz. Bu zulme dur diyebilmek için her zaman var olacağız. Bu etkinliklerimiz her zaman devam edecek. Yakında daha güzel, daha bilinçsel, akademik anlamda etkinliklerin üzerine çalışıyoruz şu anda. Kütahya’daki vatandaşlarımızdan da bizleri takip etmelerini rica ediyoruz. Bizleri takipte kalsınlar.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *