‘TOPYEKÛN BİR DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZİ POLİTİKALARLA MÜMKÜN’ SÖYLEMLER SONUÇ VERDİ

382

Dijital dönüşümü sağlamanın bölgedeki işletmelere büyük bir rekabet avantajı sağlayacağını ifade eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, bu konudaki adımlarının ve ısrarlı söylemlerinin neticelendiğini dijital dönüşüm programlarının bu yıl itibariyle açıklanacağını belirtti.

‘KÜTAHYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye Ekonomi Şurasına katılım sağlayarak dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik ile ilgili önerileri paylaştığını ifade eden Güral Argat, “Biz hem bölgemizdeki işletmeler olarak hem de Türkiye olarak dijital dönüşümü sağladığımız takdirde sürdürülebilirlik konusunda adımlar attıkça çok büyük bir rekabet avantajı sağlayacağız. Ama bunu yapamadığımız takdirde var olan avantajımızın tamamını kaybedeceğiz ve resimden çıkmaya başlayacağız. Kütahya için ben bunu çok önemli buluyorum.” İfadelerini kullandı.

REKABET GÜCÜ SAĞLIYOR

Dijital dönüşümün aslında verimlilik anlamında geldiğini belirten Güral Argat, “Tüm süreçlerinizi daha verimli hale getiriyorsunuz. Daha fazla rekabet gücü kazanıyorsunuz. Sürdürülebilir çerçevesinde işlerinizi yönettiğimiz ve yaptığımız takdirde de finansmana ve ucuz finansmana daha kolay erişiyoruz. İhracatta ki şansımız daha fazla artıyor. Rekabet gücünü daha da fazla kazanıyoruz.” Dedi. tüm bunların tek tek şirketler ve firmalar bazında yapılamayacak kadar büyük ve önemli işler olduğunu vurgulayan Güral Argat, “İki nedenle yapamayız. Bir tanesi yeteri kadar sermaye birikimimiz yok. Ve sermaye erişimimiz de çok sınırlı çok zayıf. İkicisi de bu konularda bilgi birikimimiz çok düşük.” Şeklinde konuştu. Topyekûn bir dönüşümün sağlanmasının ancak merkezi politikalarla merkezi desteklerle olacağını vurgulayan Güral Argat, Tıpkı ar-ge merkezleri gibi modelin geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

PROGRAMLAR AÇIKLANACAK

Bununla ilgili görüşleri ve politika önerilerini hem ekonomi şurasında hem de bütün bakan görüşlerinde paylaştığını aktaran Güral Argat, yeni sanayi bakanı ile gerçekleştirdikleri toplantıda bu alanda adımlar atıldığını ve bu yıl itibariyle bu programların açıklanacağını öğrendiğini belirtti. Güral Argat, bu konudaki adımlarımızın ve ısrarlı söylemlerinin neticelendiğini bir kez daha görmüş olduklarını vurguladı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *