KAPINIZA BIRAKILAN BU KÂĞIDA DİKKAT!

111

Kira artışlarının tespiti için kiracıların yaşadığı hanelerin kapısına bırakılan görüşme mektuplarının sayısı her çeken gün artarken Sayman Emlak’tan Osman Buharalı, uygulamanın kira artışları ile mücadeleye fayda sağlamayacağını belirtti.

Kira artışlarının kontrol altına alınması için yeni bir mekanizmayı hayata geçirildi. Son dönemde Kütahya’da kira artışlarının tespiti için kiracıların yaşadığı hanelerin kapısına bırakılan görüşme mektupları bırakılıyor. Vatandaşa, tarih ve saat verilerek kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgilerini hazırlayarak verilen tarih ve saatte evlerinde bulunmaları isteniyor. Kiracıların kira artışının tespiti için yapılacağı öğrenilen görüşmeler sonucunda ne gibi bir adım atılacağı ise merak konusu.

‘BU İŞİN ÇÖZÜMÜ BU DEĞİL’

Uygulamanın kira artışları ile mücadeleye sağlayacağı katkıyı değerlendiren Sayman Emlak’tan Osman Buharalı, “Ben olacak şeyi söyleyeyim. Bu durum toplumsal barışı daha da bozacak. Belki birileri fayda edebilir ama nihai olarak bakıldığında bu işin çözüm yolu bu değil. Hayat pahalılığını getiren iş yeri ya da ev sahipleri değil. Olaya tek taraflı bakmamak lazım. Evet, kiracının canı yanıyor, ev veya iş yeri sahibine yükleniyor. Ama bu durumu bu noktaya ne ev sahipleri ne de kiracılar getirdi.” Dedi.

KİRACI VE EV SAHİPLERİ KARŞI KARŞIYA KALIYOR

Konutta yeniden değerleme oranının yüzde 58 olduğunu açıklayan Buharalı, “Ondan sonra ev sahibine deniyor ki “Yüzde 25 atış yapacaksın.” Yok, böyle bir dünya, döviz artıyor enflasyon yüzde 100’e yakın. Ama iş yeri, ev sahibine artış için sınır belirleniyor. Kiracılarla ev sahipleri karşı karşıya kalıyor.” Dedi. 20-25 sene biriktirip maaşıma katkı sağlasın, çoluğumu çocuğumu okutayım umuduyla 3 milyon TL’ye aldığı evi kimsenin 3 bin TL’ye kiraya vermek istemeyeceğini dile getiren Buharalı, ev sahiplerinin de parasını korumak zorunda olduğunu vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *