BİR İFTAR SOFRASINI BİRLİKTE KURAMADIK

123

Seçim gününün Ramazan’a gelmesi sebebiyle tüm partilerin bir araya gelerek sandık başındaki her kişi için aynı yemeği vermesi için diğer partiler ile görüştüklerini belirten İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, başta iktidar partisi olmak üzere her partinin teklifi reddettiğini vurguladı.

‘HERKES AYNI YEMEĞİ YESİN

KİMSE ÖZENMESİN İSTEDİK’

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, basın açıklamasında bulundu. 31 Mart Yerel Seçimlerine 13 gün kaldığını belirten Sunel, seviyeli bir seçim çalışması yapmaya çalışırken uzun zamandır basın açıklaması yapmadıklarına değindi. Sadece icraatların konuşulduğu bir seçim istediklerini vurgulayan Sunel, “Bunun bir ispatı da şudur: Seçimin olduğu gün Ramazan. Diğer partilere şöyle bir teklif götürdük. Hep birlikte hangi partili olursa olsun sandık başındaki herkese aynı yemeği verelim dedik. Kimse kimsenin yemeğini özenmesin, kimsenin günahına girmeyelim diye düşündük. Maalesef ilk başta iktidar partisi AK Parti buna karşı çıktı, Yeniden Refah Partisi kabul etmedi, CHP “Biz zaten dağıtacağız” dedi. MHP başta sıcak karşılamış İl Başkanı Selçuk Alıç “İyi olur” demişti ama sonra “Biz de yokuz” dediler.” Şeklinde konuştu.  

‘BİZE HİÇ YAKIŞMAYAN BİR HAREKET YAPACAĞIZ’

Bu teklifte İYİ Parti ile alakalı bir şey olmadığını ifade eden Sunel, “Biz bunu yaptığımız zaman İYİ Parti olarak biz bunu teklif ettik bu öyle yapıldı diye söyleyecek halimiz yok. Mübarek günlerde insanlar  yardımlaşır. Velhasıl seçim günü herkes kendi yemeğini götürecek millet birbirinin yediğine bakacak bize hiç yakışmayan bir hareket yapacağız.” Dedi. Ramazan başlamadan önce AK Parti’nin seçim standında 10 bin balık dağıtıldığını, Kütahya Belediyesi’nin her mahallede iftar verdiğini dile getiren Sunel, iki partinin de imkanları olmasına rağmen insanları ayrıştırdığını belirtti.

‘NEREDEN GELİYOR BU DEĞİRMENİN SUYU?’

Ramazan günü yapılacak olan seçimde güle oynaya topluca 3bin-3 bin 500 kişinin aynı yemekleri yediği bir iftar sofrası kurulamadığına dikkat çeken Sunel, “Her türlü yardıma yapacağız diye uğraşıyorsunuz da buna neden yanaşmadınız. Tüm partilerden bunun cevabını bekliyorum. Bunu Kütahya’ya anlatmak zorundalar.” Dedi. İnsanları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet etmek niyetinde olduklarını belirten Sunel, “Su Ürünleri Genel Müdürlüğü AK Parti’ye çalışıyor, balık veriyor. Diğer parti ise her akşam iftar veriyor. Nereden geliyor bu değirmenin suyu?” dedi. Seçimde verilecek yemek için kendilerine düşen payı ödeyeceklerini dile getiren Sunel, iktidar ya da belediye imkânları ile değil kendileri imece usulü çalışma yaptıklarını ifade etti. İmkanları olsa diğer partilere hiç söylemeden sandık başındaki 3bin 500kişiye İYİ Parti olarak da iftar yaptırmayı istediklerini açıklayan Sunel, “Ama sandıktaki arkadaşlar kusurumuza bakmasın, imkanımız yok. Çünkü bu memlekette iktidar olanların burunları, öyle büyümüş ki insanını görmez hale gelmişler.” Dedi.

İKİ STANTTA İKRAMLAR

ARINDAN İYİ PARTİ STANDI

Seçimi çok afiş asan, çok bayrak asanın kazanmayacağına değinen Sunel, “Bizim standımız ufak daha doğrusu olması gereken büyüklükte. MHP ile AK Parti devasa stantlar yaptılar içine de koca koca ekranlar koydular. Kimin parası ile yaptınız bunları? Vatandaş ilk önce MHP standına giriyor orada simidini yiyor, çayını içiyor. Arkasından AK Parti standına gidiyor orada tatlısını yiyor. Sonra bizim standa geliyor. “Bunlar haramzade. Bunlar milletin parasını millete yedirince bir şey olduğunu zannediyor” diyor. Bu mudur seçim? Olsun canları sağ olsun. Bizim halkımız öyle çok bayrak asana, çok yemek verene, çok ikram edene bakmaz. Öze bakar, söze bakar, kalbe bakar bizim özümüz de sözümüzde bir. Bizim kalbimiz vatandaşa hizmetten başka hiçbir şey için atmıyor.” Dedi.

‘MADEM KAPATIN PARTİYİ’

Kütahya kim taş üzerine taş koyduysa hepsine teşekkür eden Sunel, “Biz onlar kötü yaptı demiyoruz. Biz İyi Parti Belediyeciliği olarak daha iyisini yapacağız, Kütahya’ya birkaç kademe level atlatacağız.” Dedi. Kütahya’nın gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu seçimi kazanmak zorunda olduklarını dile getiren Sunel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini de şöyle eleştirdi:

“Öyle bir parti düşünün ki Genel Başkanı başka bir Genel Başkanı “Yüz Yılın Lideri” ilan ediyor. Sorulması gereken şu; bir partiye gönül veriyorsunuz, liderini seviyorsunuz, sevdiğiniz lider başka partinin liderini yılın kurtarıcısı olarak tanımlıyor. Madem kurtarıcı lider bir parti var. Niye Partiyi açık tutuyorsunuz ki kapatın gidin oraya. Türkiye de bir tane lider vardır Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *