ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU ‘BİZ GAZİ BİR MİLLETİZ’

96

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelen Vali Musa Işın, Bu ülkenin her karışında mutlaka bir şehit kanı vardır. Ülkemizde her ailede mutlaka şehidi ve gazisi olan vardır. Onun için Türk milletine gazi millet denilmiştir.” Şeklinde konuştu.

Vali Musa Işın ve eşi Tuba Işın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenledi. İftara, Kütahya il protokol üyeleri ile koruyucu aileler ve çocukları da katıldı.

Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisine dikkat çeken Vali Musa Işın, “Kahraman Türk milleti ölür ama vatanını ve namusunu çiğnetmez şiarıyla hareket etmiş ve dünya tarih sahnesinde Türk milleti kadar istiklaline aşık, bu konuda mücadele eden, savaşan, şehit veren, gazisi olan başka bir millet yoktur” dedi.

Dünya üzerinde 34 ülkede toplamda 76 şehitlik bulunduğunu ve Türkiye’de şehit sayısının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Vali Işın, “Hemen hemen hepimizin ecdadı, dedesi, babası, kardeşi şehit olmuştur. Ülkemizde her ailede mutlaka şehidi ve gazisi olan vardır. Onun için Türk milletine gazi millet denilmiştir. Biz gazi bir milletiz, şehitlerin evlatları, torunlarıyız, çocuklarıyız” dedi.

‘ÜLKENİN HER BİR KARIŞINDA ŞEHİT KANI VAR’

“Bu topraklar kolay kolay muhafaza edilmemiştir” diyen Vali Işın konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz bu topraklara ayak bastığımız 1071 tarihinden beri sürekli bu toprakları korumak için şehit veriyoruz, gazilerimiz oluyor. Bu ülkenin her karışında mutlaka bir şehit kanı vardır. Cennet bir vatanda yaşıyoruz elbette ki bunun bedeli ağır olacaktır.”

KÜTAHYA’DA KAÇ GAZİ KAÇ ŞEHİT VAR?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını geride bıraktığını hatırlatan Vali Musa Işın, “Allah ebediyen devletimizi ve milletimizi daim etsin. 100 yıllık dönemin 50 yılımız taşeron örgütlerle devam etmiştir ve hala da şehit vermeye devam ediyoruz. Sadece Kütahya’mızda 197 şehidimiz, 485 gazimiz vardır. Bu topraklar öyle sıradan topraklar değildir, bu vatan mukaddes bir vatandır. Biz bu topraklarla yaşadığımız sürece şehit vermeye devam edeceğiz ama biz hiçbir zaman istiklalimizi ve istikbalimizi kaybetmeyeceğiz. Ölürüz ama bu toprakları terk etmeyiz. Biz bu vatanı kendimize mezar kabul etmişiz aynı zamanda. Cenab-ı Hak milletimizi payidar etsin, devletimizi var etsin, bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirmesin. Biz şehitlerimizle iftihar ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

‘TÜM KURUMLARIMIZLA YANINIZDAYIZ’

Devletin tüm kurumlarıyla her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğuna dikkat çeken Vali Işın, “Ülkemizin her ilinde şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz yalnız bırakılmamaktadır. Devletimiz gerekli düzenlemeleri yapmış, her türlü yardımı yapmaktadır. Her zaman bizler sizlerle beraber olacağız. Ben başta olmak üzere tüm kurumlarımız her zaman yanınızdadır. Her zaman emrinizdeyiz. Telefonumuz, kapımız, gönlümüz size daima açıktır” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *