ÇANAKKALE RUHU İLK GÜNKÜ GİBİ

112

18 Mart Çanakkale Ruhu başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Azmi Özcan, Çanakkale ruhunun aradan geçen 109 yılın ardından dahi Türkiye’nin her köşesinde ilk günkü gibi hissedildiğini kaydetti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Prof. Dr. Azmi Özcan’ın konuşmacı olduğu 18 Mart Çanakkale Ruhu başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı Prof. Dr. Azmi Özcan’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel katıldı.

BU İNANÇ DEFALARCA PERÇİNLENDİ

Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için önemini vurgulayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Çanakkale’de 18 Mart 1915’te ortaya çıkan ruhun, Türk milletinin bağımsızlığa olan inancının en büyük kanıtlarından biri olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Kızıltoprak, bu inancın Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zaferlerle defalarca perçinlendiğini belirtti.

Çanakkale Savaşları’nın başlangıcından sonuna kadar yaşananları ve bunların hem Türk hem de dünya tarihine etkilerini ayrıntılarıyla anlatan Prof. Dr. Azmi Özcan, Çanakkale ruhunun aradan geçen 109 yılın ardından dahi Türkiye’nin her köşesinde ilk günkü gibi hissedildiğini kaydetti. Prof. Dr. Özcan, bu ruhun günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’nin asli unsurlarından birine dönüştünü ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *