RAMAZANDA SOFRALAR BEREKETLE KURULUYOR ‘HERKES SOFRASINA HURMA KOYABİLİYOR’

434

11 Ayın Sultanı Ramazan’ın bereketiyle geldiğini belirten Öncü Kuruyemiş İşletme Sahibi Sadık Bayrakoğlu, iftariyelik olarak en çok hurmanın tercih edildiğini ifade etti. Ramazan ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Bayrakoğlu “Her bütçeye uygun hurma tezgâhlarımızda var. Kütahyalının bütçesine uygun hurmalar da bu ramazanda sofralarda yerini aldı” dedi.

İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hurma hem besleyici özellikleriyle hem de tarihi ve kültürel önemiyle Ramazan ayının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Kütahya’nın bu kültürü hala devam ettirdiğini dile getiren Öncü Kuruyemiş İşletme Sahibi Sadık Bayrakoğlu, hurma fiyatlarını ve ramazanda tercih edilen gıda kalemlerini GAZETE KIRKÜÇ’e anlattı

‘RAMAZAN BEREKETİYLE GELDİ’

Ramazanın vazgeçilmez lezzetli ve şifalı hurmaları bu yılda tezgahlarda yerini aldı. Geçmişten günümüze Ramazan aylarında satışlarda hiç azalma göstermeyen hurma, bu senede Kütahyalıların sofralarına her gün misafir olmaya devam ediyor. Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan ve en çok tercih edilen iftariyeliğin hala hurma olduğunu belirten Öncü Kuruyemiş İşletme Sahibi Sadık Bayrakoğlu “11 Ayın Sultanı Ramazan bereketiyle geldi. Hurmalarımız da çok güzel. Çeşit çeşit hurmalar var. İran’dan, Tunus’tan, Cezayir’den gelen hurmalarımız var. Medine’nin çok çeşitli hurmaları var. Satışlar da gayet güzel gidiyor” ifadelerini kullandı.

‘HURMADA BÜYÜK BİR

FİYAT ARTIŞI YAŞANMADI’

İftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatında büyük artış yaşanmadığını vurgulayan Bayrakoğlu hurmaya talep de bu yüzden azalma olmadığına dikkat çekerek “Fiyatlar çok anormal değil. Diğer ürün kalemlerine baktığımızda hurma da büyük bir fiyat artışı yaşanmadı. Hurma çeşit çeşit çeşit, güzel fiyatlar da iyi. O yüzden de herkes kendi bütçesine uygun hurmayı bulabiliyor. Kütahyalı bu Ramazanda da sofrasına hurma koyabiliyor” diye konuştu.

Her bütçeye uygun hurmanın tezgâhlarda yer aldığını dile getiren Bayrakoğlu “Hurma fiyatlarımız 70 liradan başlıyor. 90, 100, 120 lira bandında seyrediyor. Medine çeşitlerimiz ise 250 liradan başlıyor. 300 400’e kadar çıkıyor” dedi. Hurmanın yanı sıra sahur sofasını ve iftar sofralarına en çok yakışan sağlıklı ve besin deposu kompostoluk satışlarında da artış yaşandığını kaydeden Bayraoğlu “Kompostoluk çeşitlerimizde kayısı, üzüm ve erik satışları da gayet güzel. Tatlı çeşitlerimizde ise en çok güllaç ve ekmek kadayıfı tercih ediliyor. Yoğun bir şekilde ramazan ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘İSRAİL HURMASI ŞEHRİMİZE GİRMİYOR’

Boykot edilen ürünler arasında hurma da yerini alıyor. Kütahyalılarında boykotu ettiği ürünler arasında hurmanın olduğunu belirten Bayrakoğlu, kendisini de İsrail hurmalarını tezgâhlarında barındırmadığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı; “Kütahyalı hemşerilerimiz de biz de Gazzeli kardeşlerimiz konusunda çok duyarlıyız. Bu sene İsrail’den hurma yok. Bu sene zaten hurma sıkıntısı da yaşanmadı. İsrail hurması şehrimize girmiyor. Bu sene hurma çeşitliği Medine ağırlıklı oldu. Arkasından Mısır’dan gelen hurma da büyük artış var. 3’üncü sırayı ise Cezayir alıyor. Şehrimize bu ülkelerden hurma girişi oldu.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *